BlogsNieuwsOman weblog

Actief Oman

Na te hebben genoten van prachtige vergezichten, bruisende steden, heerlijk eten en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking lijkt een prachtvakantie in Oman compleet. Deze fascinerende bestemming heeft echter nog veel meer voor je in petto. Ook de avontuurlijke en actieve reiziger kan hier namelijk zijn hart ophalen.

Een absolute aanrader, die garant staat voor een enorme adrenalinekick, is het populaire ‘dune bashing’; met een 4WD op sensationele wijze door de woestijn razen. De Wahiba woestijn vormt daarvoor een prachtig gouden decor, en de enorme zandduinen lijken haast onbedwingbaar lijken.

In het ruige landschap van Oman kun je een groot scala aan bergsporten uitoefenen. Je kunt er fanatiek mountainbiken of prachtig hiken. Maak bijvoorbeeld een tocht vanuit het dorpje Mazara, waar je het complete gebergte na een wandeling van 13 km doorkruist. Tijdens verschillende tochten kun je ook diepe grotten en prachtige spelonken verkennen. De mogelijkheden voor caving zijn haast onuitputtelijk.

Ben je niet bang voor een nat pak? Dan zijn er diverse excursies op en onder water te ondernemen in het sultanaat. Denk bijvoorbeeld aan canyoning; een sport waarbij men de loop van een rivier of uitgesleten bergstroom door een canyon volgt, door middel van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. Dit kan onder meer in Wadi Shab en Snake canyon.

Onder de waterspiegel van Oman vind je ten slotte een wereld die nog nauwelijks ontdekt is, vol ongerepte riffen met een overdaad aan prachtige koralen. De bestemming is dan ook sterk in opkomst als snorkel- en duikbestemming. Mooie duikspots vind je rond Musandam, Salalah en rond de hoofdstad Muscat. Misschien vind je er tijdens een wrakduik zelfs nog wel een schat in een van de gezonken schepen voor de kust.

Touroperators aan het woord
Bezoek Dubai en Oman

Als je denkt aan Dubai, dan denk je aan bling bling. Alles is daar groter en exclusiever. Een groot contrast met het naastgelegen, authentieke Oman. Daarom is de Holland International rondreis ‘Dubai & Oman’ zo fascinerend. Vlieg met ArkeFly naar Dubai om je daar te verwonderen over alle luxe en laat je vervolgens verrassen door het mystieke Oman. Een groot voordeel is dat een aantal rondreisdata een gegarandeerd vertrek heeft. In Oman staat, naast een bezoek aan de hoofdstad Muscat, ook een bezoek aan Nizwá op het programma. Nizwá is de voormalige hoofdstad van het land en je waant je hier eeuwen terug in de tijd. Bij het historische Bahla fort en de omliggende souks ervaar je het traditionele leven van de Omani. Maar niet alleen cultuur, ook natuur is alom vertegenwoordigd in Oman. De vele wadi’s zijn hier een goed voorbeeld van. Deze indrukwekkende natuurverschijnselen met het azuurblauwe water komen op verschillende plaatsen in Oman voor. Je bezoekt een van de bekendste en mooiste van het land: Wadi Bani Khalid, vanwaar je doorrijdt naar Wahiba Sands. In deze uitgestrekte woestijn wordt per 4×4 een rit gemaakt over metershoge zandduinen. Vervolgens rijdt de chauffeur door naar de kampeerplaats in de woestijn, voor een Arabisch diner en een overnachting onder een overweldigende sterrenhemel. Een onvergetelijke ervaring!

Kirsten Frazer-Zwiers
Product Manager Azië en Afrika TUI Nederland

[nggallery id=47]

© 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bretels

Volgende bericht

Nieuwe bestemming Ryanair vanaf Maastricht

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.