De Sloveense luchtvaartmaatschappij Adria Airways heeft aangekondigd dat het de meeste van zijn vluchtactiviteiten tijdelijk zal schorsen tot en met woensdag 25 september. Ook de vluchten vanaf Schiphol en Brussels Airport naar Ljubljana zijn geannuleerd.

ANVR laat op haar website weten dat dit betekent dat tickets nog steeds kunnen worden uitgegeven en refunds kunnen worden ingediend. “Wij sluiten de opschorting van Adria Airways in de BSP niet uit en, zodra dat gebeurt, moeten alle terugbetalingen bilateraal met Adria Airways worden verrekend.”

Gedurende de twee dagen dat de luchtvaartmaatschappij haar vluchtactiviteiten schorst, zal het bedrijf de verbinding onderhouden met zijn belangrijkste hub in Frankfurt en zal het op dinsdag 24 september van Frankfurt naar Ljubljana vliegen en op woensdag 25 september van Ljubljana naar Frankfurt.

Adria Airways adviseert reizigers die tijdens deze twee dagen reizen om te controleren wie hun vlucht uitvoert voordat ze aankomen op de luchthaven en, als het Adria Airways is, contact op te nemen met het verkooppunt waar ze de vliegtickets hebben gekocht. Het bedrijf is intensief op zoek naar oplossingen samen met een potentiële investeerder. Het doel van alle betrokkenen is dat Adria Airways in de zomer weer volledig terug is en dat de schorsing slechts tijdelijk zal zijn.

Het bedrijf betreurt de situatie ten zeerste en verontschuldigt zich voor alle passagiers en partners. Adria Airways adviseert passagiers en partners de huidige aankondigingen op www.adria.si bij te houden.