Nieuws

Air Belgium stopt zijn vluchten naar Hongkong

Deel dit artikel

Air Belgium kondigt aan dat het zijn reguliere lijnvluchten tussen Brussel-Charleroi en Hongkong, initieel gepland voor 31 maart 2019, niet zal hervatten. De Belgische luchtvaartmaatschappij blijft zich wel toeleggen op een verdere ontwikkeling richting China en het Amerikaanse continent.

De luchtvaartmaatschappij laat weten zich te verontschuldigen aan de passagiers die al een vlucht hebben geboekt. Zij worden hierover gecontacteerd en de procedure voor de terugbetaling van de ticketprijs wordt in gang gezet. Niky Terzakis (CEO van Air Belgium): “De economische en technische voorwaarden zijn niet aanwezig om de lijnvluchten naar en van Hongkong op een duurzame manier te hervatten. Het is een beslissing die we betreuren, maar het succes van onze luchtvaartmaatschappij hangt ook af van moeilijke keuzes die essentieel zijn voor onze verdere ontwikkeling en het behoud van de tewerkstelling.”

Air Belgium vliegt momenteel in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen – een succesvolle activiteit waardoor de luchtvaartmaatschappij erkend wordt voor de kwaliteit van zijn dienverlening, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Air Belgium heeft zijn activiteiten opgevoerd, net zoals de aanwervingen van medewerkers. De luchtvaartmaatschappij telt momenteel 248 FTE-medewerkers, in oktober vorig jaar waren dat er 176. Tegen het einde van het jaar zal Air Belgium meer dan 200.000 passagiers hebben vervoerd.

Op het gebied van de verdere ontwikkeling van de eigen routes bereidt Air Belgium zich voor om vanaf de zomer twee bestemmingen op het Vasteland van China te bedienen vanuit Brussel-Charleroi. De luchtvaartmaatschappij legt ook de laatste hand aan zijn plannen om tegen het winterseizoen 2019 naar het Amerikaanse continent te vliegen. Daarvoor heeft het al de nodige vergunningen en toegangen verkregen van de verschillende Amerikaanse en Canadese autoriteiten. Over de nieuwe bestemmingen en de verdere ontwikkeling zal Air Belgium te gepasten tijde communiceren.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sambasso Roadshow in Den Bosch, Zwolle en Rijswijk

Volgende bericht

PostNL komt met postzegelvel 100 jaar luchtvaart

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.