Pieter Elbers (KLM President & CEO) zal plaatsnemen in een driekoppige management comité en Anne-Marie Couderc is voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM in Parijs benoemd als de nieuwe non-executive (interim) bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Dat heeft de Air France-KLM Board bekend gemaakt.

“De interim benoeming van Anne-Marie Couderc als de nieuwe non-executive (‘niet uitvoerend’) bestuursvoorzitter van Air France-KLM, en de inrichting van het driekoppige management comité waar ik samen met Franck Terner en Frederic Gagey deel van uitmaak, biedt onze organisatie nu rust en stabiliteit. Dat is ontzettend belangrijk voor onze klanten en medewerkers”, aldus Pieter Elbers (KLM President & CEO).

Kijk hier (dinsdagmiddag 15 mei) naar een livestream van de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM.

“Ik zie uit naar de samenwerking met Anne-Marie Couderc. Graag bedank ik ook Jean-Marc Janaillac voor onze samenwerking de afgelopen twee jaar en feliciteer ik Jean-Marc met een aantal belangrijke strategische stappen welke hij voor de Air France-KLM Groep gezet heeft”, zo laat Elbers weten. “Vanuit dit nieuwe driekoppige management comité zal ik mij blijven inzetten voor de Air France-KLM Groep, alsmede voor de verdere succesvolle uitvoering van onze KLM strategie. Zoals Franck Terner dit voor Air France zal blijven doen.”

Deze tijdelijke invulling biedt de Air France-KLM Board volgens Elbers de tijd om te werken aan een permanente invulling en inrichting voor de Groep. Elbers: “Het is van belang dat we groepsbreed de goede spirit, cohesie, en de stabiliteit uit de begintijd van onze samenwerking weer herpakken. Die is voor zowel Air France als voor KLM aantoonbaar succesvol geweest.”