Nieuws

Parkeren Nederlandse luchthavens soms duurder dan vliegticket

Deel dit artikel

AirHelp heeft de parkeerkosten van de Nederlandse luchthavens geanalyseerd en ontdekte grote prijsverschillen, waarbij in sommige gevallen de prijzen volgens het bedrijf al snel hoger liggen dan een vliegticket. Daar waar passagiers in Groningen maximaal € 60 betalen voor een week parkeren, is dat bij Schiphol € 332,50 euro. “Voor bijna alle luchthavens geldt dat het de moeite waard is om gebruik te maken van de vele parkeerservices die door andere bedrijven dan de luchthaven worden aangeboden”, zo laat het bedrijf weten.

Bij Rotterdam airport kunnen reizigers hun auto parkeren voor € 35 per week, zo laat AirHelp weten. “Dit is goedkoper dan het aanbod van parkeerservice bedrijven. Zij kunnen het aanbod van een parkeerplaats voor slechts € 35 niet bijbenen en vragen minimaal € 43,99 voor een week parkeren. Ter vergelijking: bij de officiële parkeerplaats van Schiphol betaal je op z’n minst € 52,50. De prijzen van parkeerservice aanbieders zijn in de meeste gevallen lager dan de prijzen van de parkeerplaatsen van de luchthaven. Reizigers in Eindhoven besparen het meest wanneer zij gebruik maken van een parkeerservice aanbieder. Wie bijvoorbeeld zo’n aanbieder gebruikt in Eindhoven betaalt in het beste geval € 35,00 in plaats van € 56,00 bij de luchthaven zelf.”

Reizigers die zo dicht mogelijk bij de terminal willen parkeren moeten diep in de buidel tasten zo blijkt. Dit is vooral het geval op Schiphol. Een week parkeren zo dicht mogelijk bij de gate kost € 332,50. Bij Rotterdam Airport kan men uitgaan van € 277,50 per week. Bij Eindhoven Airport betaal je € 170,00 per week. Deze prijzen liggen al snel hoger dan de prijs van een vliegticket.

Iemand wegbrengen of ophalen: Bij Schiphol en Eindhoven Airport betaal je het meeste per uur
Wie vrienden of familie wil ophalen van Schiphol of Eindhoven Airport betaalt de hoogste parkeerkosten. Een uur parkeren kost hier € 6. Bij Groningen Airport aan de andere kant, betaal je slechts € 2. Wie bedenkt om zijn auto voor langere tijd te parkeren in de short-term parking kan een torenhoge rekening verwachten bij terugkomst. Er zijn luchthavens die een maximumtarief per dag hanteren of waar lang parkeren op deze plek niet mogelijk is. Zelfs een wegsleepwagen is nog goedkoper in dit geval.

“Passagiers die haast hebben en hun auto snel kwijt willen parkeren al snel zo dicht bij de terminal als kan, om hun vlucht maar niet te missen. Voor hen is het haast te hopen dat hun vlucht vertraagd is: in dat geval kunnen zij óf hun auto elders parkeren, of hun kosten drukken dankzij de compensatie die ze kunnen krijgen voor de vertraagde vlucht. In het geval van een vertraging, overboeking of annulering van een vlucht kunnen passagiers aanspraak maken op een compensatie tot 600 euro. AirHelp ondersteunt hierin en bespaart hiermee veel stress. Over het algemeen adviseren wij passagiers om hun parkeerplaats zo vroeg mogelijk te reserveren. Daarmee heb je de meeste kans op een lager parkeertarief en houd je meer geld over om te besteden aan je vakantie”, aldus Andreas Hermansson, Country manager Benelux bij AirHelp.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Jet Airways en Bangkok Airways: uitbreiding codeshare-samenwerking

Volgende bericht

Populairste bestemmingen per provincie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.