Met ingang van 12 februari 2018 heeft Airtrade zich aangesloten bij SGRZ: het garantiefonds voor de B2B- en de zakenreismarkt. B2B-reisspecialist Airtrade was al geruime tijd SGR-lid, maar na de lancering van zakenreismerk SME-Travel™ in september 2017 en het boekingsplatform HotelFinder™ in december 2017 is de uitbreiding een logische vervolgstap.

Airtrade laat weten dat een van de belangrijke redenen om zich aan te sluiten bij SGRZ de komende wijzigingen in de garantiestructuur van SGR is, maar ook de oprichting van SGRZ ten behoeve van productdekking voor B2B-leveringen en zakelijke reisbureaus en de komst van de nieuwe wet op reisovereenkomsten. Doordat Airtrade zich aansluit bij SGRZ is het bijvoorbeeld mogelijk om hotelovernachtingen, die door reisagenten via HotelFinder™ bij Airtrade geboekt worden, onder te brengen bij SGRZ. “Onze reisagenten worden daarmee gevrijwaard om aan de extra financiële verplichtingen voor hotelboekingen bij SGR te voldoen”, aldus rank Wester, CFO Airtrade.

“Voor onze klanten is het van belang dat we anticiperen op de veranderingen in de reismarkt en hen ook direct te ontzorgen. De certificering door SGRZ draagt bij aan de verbetering van ons servicepakket. SME-Travel™ is nu één van de eerste zakenreisbureaus in de Benelux-markt met deze certificering, waarmee het merk zich duidelijk onderscheidt van andere zakenreisspelers.” De certificering van Airtrade door SGRZ is bevestigd onder het SGRZ-nummer 17053. Bekijk hier alle SGRZ-deelnemers.