Nieuws

Trump in gesprek met Amerikaanse reissector

Deel dit artikel

De U.S. Travel Association is met dertien CEO’s op gesprek geweest bij de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis om de essentiële bijdragen van de reissector aan de Amerikaanse economie, het creëren van banen en het belang van internationaal inkomend verkeer te bespreken. Het was de eerste keer sinds Trump twintig maanden geleden president werd dat hij een officieel overleg had met de Amerikaanse reissector. In februari jl. had hij al een gesprek met CEO’s van Amerikaanse airlines, waaronder Delta, Southwest en United.

Eén van de aanwezigen liet in Amerikaanse media weten dat Trump vroeg waarom het aandeel van de Verenigde Staten in internationale aankomsten de afgelopen jaren is afgenomen. “Hij was daar erg nieuwsgierig naar en leek het oprecht te willen begrijpen. Ook liet hij weten behulpzaam en ondersteunend te willen zijn. We hebben aangegeven dat we een nationale strategie nodig hebben om het aantal internationale aankomsten weer te laten toenemen.”

In het eerste jaar dat Trump president van de Verenigde Staten was, nam het aantal internationale bezoekers af, stelde hij een inreisverbod in voor mensen uit een aantal moslimlanden (waar het hooggerechtshof in de Verenigde Staten eind juni ook toestemming voor gaf) en kondigde hij bezuinigingen aan die de Amerikaanse reissector raakten.

Het bericht gaat verder onder de foto.

“We hebben het met de president gehad over het belang van een sterke stroom internationale zakenreizigers en vakantiegangers naar de Verenigde Staten, want daarmee kan het handelstekort worden verminderd en op die manier creëeren we in het buitenland Amerikaanse banen”, zo laat Roger Dow (President en CEO van de U.S. Travel Association) weten. “Er is wereldwijd sprake van een reisgolf en dat biedt een enorme kans om de toch al sterke economie sterk uit te breiden.”

De president, die het laatstse half uur van de ruim vijf kwartier durende meeting aanwezig was, luisterde volgens Dow aandachtig naar de kansen die de reissector biedt voor de groei van de economie. Down: “Hij was ontvankelijk voor het idee dat een groei van het aantal reizigers kan worden bereikt zonder de veiligheid in gevaar te brengen.”

Een van de besproken beleidsmaatregelen ter verbetering van het aantal inkomende toeristen was het uitbreiden en verbeteren van een beveiligd visumbeleid en het ondersteunen van het marketingbureau van Brand USA. Infrastructuur, cruciaal voor groei van zowel internationale als binnenlandse reizen, stond ook op het menu.

Naast Dow en Trump waren ook Geoff Ballotti (Wyndham Hotels & Resorts), Phil Brown (Greater Orlando Aviation Authority en voorzitter U.S. Travel’s Gateway Airports Council), Kevin Frid (AccorHotels), Mark Hoplamazian (Hyatt Hotels Corporation), Elie Maalouf (InterContinental Hotels Group), George Markantonis (Las Vegas Sands Corporation), Chris Nassetta (Hilton), Patrick Pacious (Choice Hotels International), Joe Popolo (Freeman), James Risoleo (Host Hotels & Resorts, Inc.), Arne Sorenson (Marriott International), John Sprouls (Universal Parks & Resorts) en Greg Stubblefield (Enterprise Holdings, Inc.) aanwezig. Tori Barnes (Senior Vice President of Government Relations, U.S. Travel Association) en Ivanka Trump, de dochter en adviseur van president Trump, waren de enige vrouwen in de vergadering.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook: poepbacterie in Egyptisch hotel waar Britten overleden

Volgende bericht

Turkije maakt zich op voor succesvolle winter

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.