CoronavirusNieuws

Amerikaanse reissector uit zorgen over inreisverbod

Deel dit artikel

De US Travel Association heeft haar zorgen geuit over het inreisverbod dat de Amerikaanse president Donald Trump aan inwoners van veel Europese landen heeft opgelegd. “Het tijdelijk afsluiten van reizen vanuit Europa zal de toch al zware impact van het coronavirus op de reisindustrie en de 15,7 miljoen Amerikanen wiens banen afhankelijk zijn van reizen, verergeren. We hebben en zullen de overheid blijven betrekken bij beleidsstappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat werkgevers in de reissector – waarvan 83% kleine bedrijven zijn – de lichten voor hun werknemers kunnen laten branden.”

“Bij het nemen van agressieve maatregelen om het publiek te beschermen tegen coronavirus, moet de Amerikaanse regering nu even agressieve maatregelen overwegen om de Amerikaanse werknemers en werkgevers te beschermen. De volksgezondheid is de grootste zorg, maar nu moet het beleidsgesprek de gezondheid van de economie aanpakken”, aldus de Amerikaanse brancheorganisatie.

Volgens economen van de Amerikaanse Travel Association kwamen er in maart vorig jaar 850.000 internationale bezoekers vanuit Europa (exclusief het VK) naar de Verenigde Staten, goed voor ongeveer 29% van de totale buitenlandse aankomsten in de Verenigde Staten. Deze bezoekers gaven ongeveer 3,4 miljard dollar uit in de Verenigde Staten.

De US Travel Association is de nationale non-profitorganisatie die alle onderdelen van de reisindustrie vertegenwoordigt, die $ 2,5 biljoen aan economische output genereert en 15,7 miljoen banen ondersteunt. De missie van US Travel is om het reizen naar en binnen de Verenigde Staten te vergroten


Deel dit artikel
Vorige bericht

Norwegian Cruise Line: tot 48 uur voor vertrek annuleren

Volgende bericht

Princess Cruises schrapt alle reizen voor de komende 60 dagen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.