Nieuws

ANVR: geen enkele reden voor Brexit-waarschuwing bij vliegtickets

Deel dit artikel

De ANVR heeft aan haar leden laten weten dat er geen enkele reden is om reizigers te waarschuwen voor de gevolgen van het aanschaffen van vliegtickets naar het Verenigd Koninkrijk. Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) heeft er vandaag bij Minister van Nieuwenhuizen op aangedrongen dat vliegticketverkopers, bij het verkopen van tickets, moeten waarschuwen voor gevolgen van de Brexit. Paternotte: “Het is helemaal niet zeker of na 29 maart je vlucht wel doorgaat. Websites moeten laten zien wat het risico is, de kans dat mensen hun geld terugkrijgen is klein”.

Volgens de ANVR is er geen enkele reden om klanten te waarschuwen dat er na de 29e niet meer van/naar het Verenigd Koninkrijk kan worden gevlogen. “Dit soort berichten creëren onnodig onzekerheid/onduidelijkheid bij klanten en dienen zo spoedig mogelijk uit de wereld worden geholpen. De ANVR heeft er inmiddels bij de Minister op aangedrongen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven dat ook na de 29e maart gewoon van/naar het VK kan worden gereisd”, aldus de branchevereniging in een nieuwsbericht. In het ANVR white paper Brexit werd eerder al geconcludeerd dat de gevolgen voor het reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk vrij beperkt zullen zijn.

Eind december is er door de EU een ‘no deal’-noodplan afgekondigd aangezien een ‘no deal’ (zonder verdere maatregelen) in een aantal gevallen tot ernstige ontregeling zou kunnen leiden. Voor de luchtvaart zijn twee maatregelen van de EU van groot belang, namelijk een voorstel om luchtdiensten tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU tijdelijk (voor twaalf maanden) te waarborgen en een voorstel om de geldigheidsduur van bepaalde vergunningen voor de veiligheid van de luchtvaart tijdelijk (voor negen maanden) te verlengen. Deze maatregelen worden op dit moment geïmplementeerd waardoor reizigers ook na 29 maart gewoon van en naar het Verenigd Koninkrijk kunnen reizen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

"Handen uit de mouwen om cruiseproduct gezamenlijk te promoten"

Volgende bericht

Transavia zet nieuwe stap in verduurzaming van de vloot

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.