Nieuws

ANVR/GfK Boekingsmonitor: 3% groei

Deel dit artikel

De ANVR/GfK Boekingsmonitor laat in januari 2019 een groei zien van 3%. De groei in januari ligt vooral voor bij de verre bestemmingen. Deze doen het goed met ruwweg een kwart méér boekingen. Vooral het aantal boekingen voor Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland) zijn in januari sterk gestegen. Per saldo gaat het bij dit continent overigens om ongeveer 1% van alle boekingen.

De nieuwe ANVR/GfK Boekingsmonitor is een maandelijkse steekproef onder consumenten. Deze Boekingsmonitor vervangt de Travelscan van voorheen; cijfers van deze Boekingsmonitor zijn niet te vergelijken met die van de Travelscan. Deze steekproef in januari onder meer dan 52.000 consumenten laat een groei zien van +3% in de boekingen. In Europa zijn in januari vooral Turkije (+44%), Duitsland (+28%) en Oostenrijk +35%) goed geboekt. Dit is verklaarbaar uit een flinke stijging van het aantal geboekte wintersportvakanties. Beschikbare resultaten zijn te vinden op het ledengedeelte van ANVR.nl onder ANVR/GfK Boekingsmonitor.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Faillissement Insel Air onafwendbaar

Volgende bericht

RIU heropent Riu Tikida Palmeraie (Marrakech) na een uitgebreide renovatie

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.