De ANVR heeft vandaag een update gepubliceerd met betrekking tot de situatie in Israël. Daarin staan adviezen voor haar leden en worden leden verder geïnformeerd.

Onmiddellijk na het bekend worden van de afschuwelijke ontwikkelingen in Israël afgelopen zaterdag heeft de ANVR geïnventariseerd welke reisorganisatoren op dit moment klanten hebben op Israël en is met hen contact opgenomen.

Tel Aviv en Jeruzalem

De klanten van ANVR reisorganisatoren zitten met name in Tel Aviv en Jeruzalem en niet rond de Gazastrook. Het Calamiteitenfonds heeft een besluit genomen. We adviseren de betrokken reisorganisaties zelf rechtstreeks contact op te nemen met het Calamiteitenfonds. In overleg kan worden bezien wat de beste oplossing is voor de reizigers die nu nog in Israël zijn.

Lees ook: Airlines annuleren vluchten Tel Aviv.

Contact met BuZa

ANVR heeft ook intensief contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zaterdagmiddag is het reisadvies voor Israël gewijzigd naar Oranje; dat wil zeggen dat het wordt ontraden om niet-noodzakelijke reizen naar Israël te ondernemen.

Annuleren

Uitgaande van het oranje reisadvies adviseren wij de reizen met vertrek naar Israël voor deze week te annuleren. Voor de periode daarna is het afwachten hoe de situatie in Israël zich verder ontwikkeld.

Calamiteit

Inmiddels is door de calamiteitencommissie een calamiteit vastgesteld voor Israël. Het volledige besluit kan worden nagelezen op de website van het calamiteitenfonds en via landeninfo op deze website bij het onderwerp Calamiteitenfonds