Nieuws

ANVR wil haar geschiedenis in kaart brengen

De ANVR is 17 februari jarig en wil op haar 53e haar geschiedenis gaan vastleggen tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Nederland en de wereld die invloed hebben (gehad) op het toerisme. De reissector kan een beroep doen op tal van personen die nog kunnen verhalen over de oprichting (1966) en er zelfs ‘bij’ waren. Maar de branchevereniging verwacht dat er nog veel interessant materiaal op zolder bij mensen die werkzaam zijn in de sector ligt.

Om niet te verdrinken in ‘dozen vol papieren’ en om ook structuur te kunnen aanbrengen, wil de ANVR aan de hand van een aantal ‘high lights’ de geschiedenis ophangen. Met historicus Wilbert Schreurs, die dit eerder deed voor de reclamebranche, wil de ANVR uiteindelijk komen tot een archief waar onder andere ANVR-leden, studenten en media terecht kunnen om de ontwikkelingen van het toerisme te bekijken. Inmiddels is begonnen met het voeren van gesprekken voeren over de ontstaansgeschiedenis en reisbedrijven bellen spontaan op om hun verzamelingen te komen bekijken en eruit te halen wat zinvol kan zijn. Intussen wordt een lijn uitgezet om de geschiedenis alsnog -na 50 jaar- handen en voeten te geven. Wie informatie en/of materiaal heeft dat een mooie aanvulling kan zijn op de geschiedenis kan contact opnemen met Mirjam Dresmé door te mailen naar mdresme@anvr.nl.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

CultureRoad wereldwijd eerste touroperator met trein van Basra naar Bagdad

Volgende bericht

Robinson Club Cabo Verde opent in december op Sal

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.