Nieuws

Attracties Parijs op slot komend weekend

Tientallen musea en andere toeristische attracties in Parijs, zoals de Eiffeltoren, het Louvre, het operagebouw en het Grand Palais, moeten dit weekend op last van de politie gesloten blijven vanwege het protest van de ‘Gele Hesjes’ en de angst voor geweld. Duizenden agenten moeten nieuwe rellen voorkomen.

“De aangekondigde demonstraties staan ons niet toe om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen”, aldus de beheerder in een verklaring. De protesten tegen de accijnsverhogingen begonnen vorige maand met honderden blokkades op vooral snelwegen en ontaardden in rellen. Daarbij raakten in Parijs 144 mensen gewond, onder wie 23 politieagenten. Afgelopen weekend liep het uit de hand. Ruim vierhonderd mensen werden opgepakt.

 

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Vliegtaks wordt 7 euro per ticket

Volgende bericht

Corendon vanuit Curaçao waarschijnlijk ook naar Bonaire

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."