BlogsNieuwsOman weblog

Avontuur en adrenaline in Oman

Ik houd mijn adem in en zet me schrap. Ik voel de adrenaline door mijn lichaam jagen, en een spannende opwinding maakt zich van mij meester. Voor ons verschijnt een metershoge zandduin die steeds sneller dichterbij komt. Ik hoor de motoren gieren. Behendig en met een grote grijns op zijn gezicht stuurt de chauffeur de four-wheel-drive vakkundig tegen de helling omhoog. Het zand onder de auto begint te schuiven, de auto hangt angstaanjagend veel op één kant ende wielen driften. We minderen vaart. Eenmaal boven op de immense duin openbaart het schitterende uitzicht over de uitgestrekte woestijn zich. Tijd om daar lang van te genieten krijgen we echter niet. Als je denkt dat de duin omhoog rijden een kick geeft, wacht dan maar tot je over het randje naar beneden duikt. Ik snap die Omani wel. Het populaire Dune Bashen, zou ook mijn hobby kunnen zijn! Zodra de jongens kunnen rijden scheuren ze af en toe een rondje door de weidse woestijn. Wat een goed idee om de spanning van alledag even van je af te schudden.

Dune bashing, dat overigens ook een watervariant kent wanneer er met hoge snelheid door Wadi’s gescheurd wordt waarbij het water metershoog langs de auto opspuit, is beslist een must do tijdens een bezoek aan Oman. Maar de woestijn staat garant voor nog meer avontuur. Nou ben ik een fanatieke snowboarder en gelukkig niet bang voor een flinke lading zand in mijn schoenen en dus mag sandboarden ook beslist niet op mijn programma ontbreken. Boven aan de duin bind ik het board onder. De weerstand van het zand is aanzienlijk  anders dan in de sneeuw en je kunt niet echt bochtjes draaien maar de snelheid, de wind door mijn haar doen mijn ogen twinkelen.

Naast al dat zandhappen staat ook de onderwaterwereld van Oman garant voor actief vertier. Bijvoorbeeld bij de Dimaniyat eilanden, een ongerept natuurreservaat gelegen op ca 18km buiten de kust van Barka in de Golf van Oman. Eenmaal daar aangekomen, gaan de duikpakken aan en springen we het lauwwarme water in. Overal om me heen zie ik prachtige vissen in felle kleuren. Halverwege de duik doemt een reuze schildpad naast ons op en samen zwemmen we een stukje zij aan zij… Ook nu gaat mijn hart sneller kloppen, wat een bijzondere ervaring!

Doe mee met de prijsvraag!
Je maakt kans op een high tea met een collega en het verkeersbureau van Oman wanneer je alle zes vragen goed beantwoord. De laatste vraag van deze wedstrijd is: welk reptiel kun je tegenkomen tijdens het duiken/ zwemmen? Vergeet niet om ook te antwoorden op de vorige blogs!

[contact-form-7 id=”28469″ title=”Prijsvraag Oman (vraag 6 van 6)”]

[nggallery id=47]

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Specials Reisburo Actueel #18: Malta en Canada

Volgende bericht

Oorlog op Curaçao

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."