Nieuws

Barometer: Egypte maakt verrassende comeback in 2019

Deel dit artikel

Egypte maakt een verrassende comeback in de top tien-bestemmingen voor 2019. Daarnaast wordt ook de Verenigde Staten een populaire bestemming komend jaar. Reizigers zijn in 2019 bereid om meer te betalen voor hun reis: de reissom stijgt met 10 procent ten opzichte van 2018. Deze cijfers maakte D-reizen zojuist bekend in haar Barometer voor 2019.

Volgens die Barometer kiest de reiziger in 2019 naast de bekende bestemmingen ook vaker voor een verre reis. De top tien-vakantiebestemmingen 2019 wordt gedomineerd door de Canarische Eilanden, Spanje en Turkije. Klik hier voor meer informatie Ten opzichte van vorig jaar is met name de stijging van Turkije (+37%), Egypte (+10%) en de Verenigde Staten (+3%) opvallend. Wat verder bijzonder is in de Barometer 2019 is de opmars van verre bestemmingen. Vooral rondreizen door landen als Australië, Vietnam en Sri Lanka worden populair.

Vertrouwen in het nieuwe jaar
De reiziger heeft vertrouwen in het nieuwe jaar. Voor het vierde jaar op rij stijgen de uitgaven aan de reis: in totaal wordt in 2019 per boeking 10% meer uitgegeven dan in 2018.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

RIU Hotels & Resorts koopt Riu Buena Vista

Volgende bericht

EURAM: workshop 'wow-effect' op de Vakdag

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."