CoronavirusNieuws

Baudet voor nationalisatie KLM: “Fusie met AF was een blunder van het kaliber introductie-euromunt”

Deel dit artikel

“Ik vind dat KLM niet failliet mag gaan en ik zie ook mogelijkheden om te kijken of we de dramatische fusie met Air France kunnen ontvlechten, want dat was natuurlijk een blunder van het kaliber introductie-euromunt. Die fusie met de Fransen hadden we nooit moeten doen”, aldus Thierry Baudet van Forum voor Democratie in het radioprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1 waar het vooral ging over de coronacrisis.

“Als Rutte en De Jonge opnieuw falen en het niet lukt om op tijd voldoende testmaterialen bij elkaar te scharrelen en genoeg bedden op de intensive care en we deze situatie nog langer moeten volhouden, dan zou een nationalisatie van KLM kunnen. Ik ben daar vóór, ik vind dat KLM niet failliet mag gaan. Ik zie ook mogelijkheden om te kijken of we die dramatische fusie met Air France kunnen ontvlechten. Misschien is er  hier ook wel een politieke kans om onze eigen luchtvaartmaatschappij terug te krijgen”, zo laat Baudet weten nadat de radiopresentator hem het scenario voorschotelt dat premier Rutte en diens adviseurs ervoor kiezen om de huidige lockdown langer vast te houden en KLM in dit scenario echt in de problemen zou komen.

Op de opmerking dat KLM zelf destijds heeft aangegeven dat het niet verder alleen zou lukken, reageerde Baudet met: “Dat was op basis van allerlei scenario’s die vervolgens niet bleken te kloppen. Lufthansa doet het prima en ook andere nationale luchtvaartmaatschappijen doen het uitstekend. KLM is ook gewoon het winstgevende gedeelte van Air France-KLM. Natuurlijk kwam het management met dat soort verhalen, maar die bleken gewoon niet waar te zijn.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Pelikaan Travel lanceert boekingswebsite voor SGR-voucher

Volgende bericht

ANVR behandelt aanvraag lidmaatschap Flywise Travel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.