Nieuws

Belangrijke mijlpaal voor Holland America Line

Deel dit artikel

Het volgende schip van Holland America Line in de Pinnacle-klasse bereikte op 13 maart een belangrijke mijlpaal toen het eerste staal gesneden werd. Dit vond plaats bij de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië. Het nieuwe schip, dat in mei 2021 zal worden opgeleverd, is het zeventiende schip dat Fincantieri voor Holland America Line bouwt. Onlangs werd de Nieuw Statendam opgeleverd.

Als derde in de Pinnacle serie biedt het nieuwe schip plaats aan 2666 gasten en heeft het ook de populaire Pinnacle innovaties, zoals Rudi’s Sel de Mer; World Stage, twee verdiepingen hoog, met een 270-graden LED scherm voor meeslepende optredens. Ook is er de beste live muziek aan boord met Lincoln Center Sage, B.B. King’s Blues Club, Billboard Onboard en een nieuwe Rolling Stone Rock Room. Andere voorzieningen uit de Pinnacle serie zijn ook aanwezig zoals luxueuze passagiershutten, een prachtige kunstcollectie en een bekroonde keuken, variërend van casual tot fine dining.

“Het snijden van staal is een spannende mijlpaal, niet alleen omdat het symbool staat voor de start van de bouw, maar ook omdat het vanaf dit punt snel lijkt te gaan”, aldus Orlando Ashford (President van Holland America Line).“De Pinnacle-klasse was een doorslaand succes en we kijken ernaar uit om de derde in de serie te verwelkomen bij onze vloot, samen met zusterschepen Koningsdam en de onlangs gelanceerde Nieuw Statendam.”

Net als bij Koningsdam en Nieuw Statendam zal het nieuwe schip voortreffelijke openbare ruimtes en een eigen stijl hebben, ontworpen door de vooraanstaande ontwerper in de hotelindustrie Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Grote, met licht gevulde ruimtes creëren een visueel effect en de weelderige interieurs zijn geïnspireerd op de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Zorgen over macht online platforms

Volgende bericht

Sambasso Roadshow in Den Bosch, Zwolle en Rijswijk

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.