Vanuit België komt het bericht dat alle reizen die zijn geboekt via Thomas Cook België worden geannuleerd. Dat is besloten na een gesprek tussen curatoren van Thomas Cook en het Garantiefonds Reizen.

Iedereen die een reis heeft geboekt, moet nu via de site van het Garantiefonds een aanvraag indienen voor terugbetaling. Op de website van het Garantiefonds wordt opgeroepen geen betalingen te doen aan Thomas Cook en Neckermann. Zo’n 70.000 mensen zouden nog op weg gaan middels een pakketreis via Thomas Cook België. Al 1.500 mensen hebben een terugbetaling ingediend bij het Belgische Garantiefonds Reizen.

Eerder kwam het bericht door dat de Belgische topman Jan Dekeyser verwacht dat er zo’n 500 banen gered kunnen worden in België. De Gentse ondernemingsrechtbank heeft Thomas Cook Belgium nv en Thomas Cook Retail nv op 25 september jl. failliet verklaard. Voor Thomas Cook Retail België wordt gehoopt op een doorstart.

Voor de retail vennootschap Thomas Cook Retail Belgium is de procedure van ‘Gerechtelijke Reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag’ opgestart. Hierdoor blijven alle 501 medewerkers van Thomas Cook Retail Belgium aan de slag en blijven de 86 Neckermann vakantiewinkels en 5 Thomas Cook Travel Shops open.

Thomas Cook België liet eerder weten dat in de nasleep van het faillissement van de Thomas Cook Group Plc een aantal rekeningen van Thomas Cook België werden geblokkeerd waardoor een acuut cash probleem is ontstaan. Eerder werd al in overleg met het Garantiefonds besloten dat reizigers eerder deze week en ook vandaag niet kunnen vertrekken. Nu is dus besloten dat geen enkele bij Thomas Cook geboekte reis meer vertrekt.