Reisorganisatie Better Places roept reizigers op om omwille van het milieu minder vaak in het vliegtuig te stappen. Mensen die graag reizen kunnen beter langer en minder vaak reizen, en ter plekke zorgen voor zoveel mogelijk positieve impact.

“Vliegen is slecht voor het milieu”, erkent oprichter Saskia Griep. “Het is daarom beter om minder vaak een verre reis te maken.” Daarnaast adviseert Better Places reizigers om zoveel mogelijk positieve impact te maken op reis. De reisorganisatie geeft tips en ontwierp zelfs een aantal reizen met maximale positieve impact. Ook start Better Places in 2019 met het aanbieden van bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn.

“We zullen niet stoppen met vliegen, maar we kunnen er wel bewuster mee omgaan en ervoor zorgen dat onze negatieve impact zo klein mogelijk is en alle betrokkenen van reizen profiteren.” Better Places introduceert daarom reizen met positieve impact. Griep: “Wij willen reisplannen creëren die positief bijdragen aan de lokale gemeenschappen en de natuur en tegelijkertijd een geweldige ervaring bieden voor de reiziger. Door samen te werken met initiatieven zoals Resirest, Backstreet Academy en I like Local zijn we in staat om in een korte tijd ons aanbod impactvoller te maken.”

De nieuwe impact reizen van Better Places duren minimaal drie weken en tijdens de reis is er veel contact met locals. Dit levert vaak de mooiste herinneringen op. Denk aan het gebruik van lokale chauffeurs en gidsen, bijzondere excursies en verblijf in homestays of kleinschalige, duurzame accommodaties. Reizigers bezoeken niet alleen de hoogtepunten van een land, maar juist ook de minder bekende plekken. Met deze reizen levert Better Places een bijdrage aan de Sustainable Development Goals. Zo zorgen deze reizen voor werkgelegenheid en economische groei.