MSC Cruises begint aan de meest uitgebreide nieuwe scheepslancering ooit met meer dan 14.000 reisagenten aan boord van de MSC Grandiosa verdeeld over diverse dagen en havens. De evenementen beginnen in St Nazaire (Frankrijk) wanneer het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf officieel in de vaart komt op 31 oktober. Voor de Nederlandse reisbranche zal de MSC Grandiosa op 4 november vanaf 10.00 uur aangemeerd liggen in Rotterdam en verwelkomt MSC Cruises Nederland bijna 2.000 Nederlandse reisagenten.

De Nederlandse reisagenten hebben de mogelijkheid om het nieuwe schip in al haar schoonheid te bewonderen en te ervaren en de komst van dit nieuwe schip in de vloot van MSC Cruises samen met ons te vieren.Tevens kan de reisagent aan boord overnachten. de MSC Grandiosa zal op 5 november om 13.00 uur haar weg vervolgen naar Hamburg alwaar zij op 9 november wordt gedoopt. Door verschillende partijen worden er die dag evenementen georganiseerd.

“De evenementen voor de lancering van MSC Grandiosa zijn zorgvuldig samengesteld om een uitgebreid programma van activiteiten, evenementen en feesten mogelijk te maken voor de reisagenten, evenals voor andere gasten en belanghebbenden. We hebben een inaugurele vaarroute voor het schip samengesteld met overnachtingen in meerdere havens, zodat zoveel mogelijk reisagenten aan boord kunnen blijven of het schip kunnen bezoeken om het uit de eerste hand te ervaren”,

MSC Grandiosa zal van 6 tot en met 10 november in de haven van Hamburg gelegen zijn om op 9 november gedoopt te worden. Als onderdeel van de lanceringsfestiviteiten wordt de hemel vier nachten verlicht, met verbluffende lichtgevende blauwe lichten op 19 verschillende locaties, gemaakt door de beroemde internationale lichtkunstenaar Michael Batz. De kleur blauw is belangrijk voor de evenementen, omdat het deel uitmaakt van de livrei van MSC Cruises en ook water vertegenwoordigt om de langdurige toewijding van MSC Cruises aan de oceaan te symboliseren.
MSC Grandiosa is uitgerust met twee nieuwe en belangrijke technologische innovaties, waaronder een selectief katalytisch reductiesysteem dat de stikstofoxide-uitstoot met 90 procent vermindert en omzet in zuiver water en stikstof. Het schip is ook uitgerust met een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem dat vrijwel geen impact op lozingen zal hebben en haar in staat stelt te opereren in beschermde vaargebieden zoals de Oostzee en Alaska.

De nieuwe functies dragen bij aan andere effectieve technologieën op de vloot van MSC Cruises om elke impact op het milieu verder te verminderen, waaronder een hypermodern hybride uitlaatgasreinigingssysteem, systemen voor het voorkomen van olieloos uit machinekamers, een ballastwaterbehandelingssysteem en verschillende -besparende verbeteringen zoals warmteterugwinningssystemen en LED-verlichting.

Enkele van de hoogtepunten van de gast van dit nieuwe state-of-the-art schip zijn twee originele nieuwe shows van Cirque du Soleil at Sea, een 93 meter lange LED-luchtpromenade bekleed met restaurants en winkelcentrumachtige winkels, een meeslepende kunstervaring in L’Atelier Bistrot met 26 originele etsen door de Franse impressionist Edgar Degas, speciale kinderruimtes ontworpen in samenwerking met LEGO en Chicco plus ’s werelds eerste virtuele persoonlijke cruise-assistent, MSC ZOE, in elke hut.

MSC Grandiosa zal vanaf 23 november beginnen met haar reguliere 7-nachten cruises in de Westelijke Middellandse Zee met de zes inschepingshavens Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.