Nieuws

Binnenkort bellen in het vliegtuig?

Deel dit artikel

Mogelijk krijgen passagiers die in de Europese Unie (EU) vliegen vanaf komende zomer de mogelijkheid om te kunnen bellen in het vliegtuig. Dat zou blijken uit rapporten waarin staat dat de Europese Commissie heeft bepaald dat luchtvaartmaatschappijen 5G-technologie aan boord van vliegtuigen kunnen aanbieden naast tragere mobiele data.

“Dit zou kunnen betekenen dat reizigers niet langer verplicht zijn om hun telefoon in vliegtuigmodus te zetten, hoewel de details nog onduidelijk zijn”, meldde de BBC. Een deadline die zou circuleren is 30 juni 2023.

Wanneer de vliegtuigmodus niet meer ingeschakeld hoeft te zijn, zouden reizigers naast telefoneren ook de mogelijkheid krijgen om tijdens de vlucht allerlei andere functies van hun telefoon te gebruiken, waaronder apps die muziek en video streamen mogelijk maakt.

Dai Whittingham, CEO van het UK Flight Safety Committee, vertelde de BBC dat de vliegtuigmodus van oudsher belangrijk was vanwege een gebrek aan kennis over de invloed van mobiele apparaten op vliegtuigen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Bonaire: november +10% ten opzichte van 2019

Volgende bericht

Air Europa zoekt medewerkster(er) Reserveringen / Back Office

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.