De Belgische Birgit Conix (52) zal de huidige CFO van de TUI Group, Horst Baier (61), opvolgen. De raad van commissarissen van de groep heeft besloten om Conix te benoemen als lid van de raad van bestuur met ingang van 15 juli 2018. Zij zal de functie van CFO overnemen wanneer Horst Baier (61), die ruim 22 jaar bij de TUI Group heeft gewerkt, dit najaar aftreedt.

Conix is op dit moment CFO van de Belgische media- en telecommunicatiegroep Telenet, waar zij sinds oktober 2013 werkt. Voordat zij naar Telenet verhuisde, was Conix Senior Finance Director West-Europa voor Heineken sinds 2011. Van 1996 tot 2011 heeft Conix verschillende management- en leiderschapsfuncties bekleed bij Johnson & Johnson, een wereldwijd farmaceutisch bedrijf. Voor die tijd was ze werkzaam als Vice President Finance bij Janssen (een dochteronderneming van Johnson & Johnson), Tenneco en Reed-Elsevier.

Haar carrière bracht Conix in vrijwel alle kernmarkten van TUI, waaronder Amsterdam, Londen, Queretaro / Mexico, Madrid, Frankfurt en Düsseldorf. De Belgische studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en behaalde een Master of Business Administration aan Booth School of Business aan de University of Chicago. De Raad van Toezicht van TUI Group heeft Conix benoemd voor een periode van drie jaar. Zij treedt per 15 juli 2018 in dienst als lid van de Raad van Bestuur en zal nauw samenwerken met Baier totdat zij hem zal opvolgen als CFO. Baier verlaat de raad van bestuur van de groep wanneer zijn huidige contract afloopt in het najaar van 2018.