Nieuws

Boekingen april -3% ten opzichte van april 2018

Deel dit artikel

Consumenten laten zien in april te hebben gewacht met het boeken van een vakantie, waardoor april met -3% daalt ten opzichte van de maand april vorig jaar. Dat meldt de ANVR op haar website. Bijna 50.000 potentiële reizigers beantwoordden de vragen uit de maandelijkse steekproef die ANVR/GfK stellen via de Boekingsmonitor.

Terwijl de vorige maand nog zo positief verliep (+9%), zien we nu dat de boekingen in april achterblijven (-3%) bij vorig jaar april. Alleen Duitsland, 2e in de top 5 van meest populaire vakantielanden, ziet zijn boekingen in de maand april toenemen met +15% ten opzichte van verleden jaar in dezelfde maand. Landen rond de Middellandse Zee zoals Spanje (-3%), Italië (-6%), Griekenland (-7%) en Turkije (-1%) moeten het vooralsnog met minder boekingen doen.

‘Gokt de Nederlander op net zo’n warme zomer als verleden jaar? Dat zou je dan vorige maand niet zeggen toen er met +9% meer vakanties werden geboekt. En ook aan de verder aantrekkende economie kan het niet liggen. Nu inmiddels het vakantiegeld is binnengekomen, zullen ongetwijfeld de boekingen voor deze landen aantrekken’, aldus de brancheorganisatie. Nordic-landen zoals Denemarken (+16%), Noorwegen (+34%) en Zweden (+39%)worden al enthousiast geboekt, evenals Kroatië (+31%) en Tsjechië (+19%).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Studiereis Turkse Rivièra met Schmetterling International en FTI Reizen

Volgende bericht

Win! Een gratis verblijf bij SENTIDO Le Sultan (Tunesië)

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.