Nieuws

Boekingen juli: Denemarken (+60%) en Zweden (+101%) scoren opvallend goed

In de maand juli zijn er +10% meer boekingen gedaan dan in dezelfde maand een jaar eerder, laat de ANVR/Gfk-steekproef onder bijna 50.000 consumenten zien. De ANVR laat weten dat het aantal boekingen verleden jaar zomer fors achterbleef vanwege de goede weersomstandigheden in Nederland.

De gehele top 15 noteert een groei per bestemming, al gaat het bij het ene land om beduidend hogere aantallen dan bij andere landen. Van alle consumenten die een reis hebben geboekt in juli heeft 81% gekozen voor een Europese bestemming en 19% voor een intercontinentale.

Opvallend is dat ook nu weer Denemarken (+60%) en Zweden (+101%) goed scoren bij de consument en in iets mindere mate Noorwegen (+16%). De top 5 bestaat uit 1. Duitsland (+9%) 2. Spanje (+17%) 3. Frankrijk (+11%) 4. Italië (+31%) en 5. Griekenland (+31%). Maar ook Oostenrijk (+64%) is het noemen waard evenals de populariteit van Turkije (+32%).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Lees ook: 10% meer boekingen in juli. […]

Vorige bericht

Schrijf je in voor de Caribbean Latin Workshop

Volgende bericht

Carlton Hotel Collection opent haar twaalfde hotel in Edinburgh

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.