Nieuws

Branden Gran Canaria houden vakantiegangers bezig

Deel dit artikel

Diverse media spraken vakantiegangers (met Gran Canaria als bestemming) die niet op de hoogte worden gehouden over de situatie op het Canarische eiland door de reisorganisatie waar ze hebben geboekt. “Ik vind het raar dat je weinig tot niks hoort over vakanties die al geboekt zijn”, zo laat Niels Rosenau die volgende week met zijn vrouw en dochtertje naar het eiland reist weten tegenover het AD.

Een enkele toerist meldt ook dat er weinig informatie wordt verstrekt door de hotels, zoals Irma Hulshoff uit Bolsward in de Leeuwarder Courant. “We krijgen echt helemaal geen informatie, ze geven zelfs geen waarschuwing. Zaterdag zouden we naar een bergtop rijden, maar we zijn halverwege teruggegaan aangezien het veel te warm werd. Toen we in het hotel waren, bleek dat de weg richting de bergtop was afgesloten.”

Debie Strijker laat aan het AD weten de situatie goed in de gaten te houden, wat de verschillende touroperators eveneens doen. Strijker: “Ik had gehoopt op een zorgeloze zon-zee-strandvakantie, maar alles draait nu om de brand. Ik lees alle nieuwsartikelen goed door en kijk of het niet te dicht bij onze bestemming is. Ik wil zeker weten dat het daar veilig is.”

Zeker 6.000 hectare bos in het centrum van het eiland is al vernietigd door de brand en meer dan 9.000 mensen zijn in veiligheid gebracht. Momenteel zijn de luchthaven en de zeehavens niet getroffen door de brand, alle verbindingen met Gran Canaria werken zonder beperkingen. Overigens zijn de branden nog lang niet geblust en wordt het Tamadaba National Park met zijn oude dennenbossen bedreigd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Riu Palmeras heropend na renovatie van € 22 miljoen

Volgende bericht

Fosun: hindernissen in geplande overname Thomas Cook

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.