CoronavirusNieuws

Britten wél naar Turkije op vakantie

Deel dit artikel

De Britten mogen wél op vakantie naar Turkije zonder dat het hen wordt afgeraden door de Britse overheid en zonder quarantainemaatregelen bij terugkomst. Morgen vertrekken de eerste van tientallen geplande Britse chartervluchten. In Turkije verwacht men dit jaar meer dan 500.000 toeristen uit het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken raadt niet noodzakelijke reizen naar Turkije nog steeds af.

Nadat het reisadvies voor Turkije (4 juli jl.) werd versoepeld door de Britse overheid, zijn er tussen 15 juli en 31 juli direct 76 vluchten gepland (met plek voor 300 passagiers per vlucht) via de Britse luchtvaartmaatschappij Jet2.com en touroperator Jet2holidays. British Airways hervat ook haar vluchten naar Turkije vanaf 16 juli. EasyJet en TUI zullen op 1 augustus hun eerste vluchten naar Turkije uitvoeren. Voor de Britten is ook de 14-daagse quarantaine voor wie terugkeert uit Turkije afgeschaft.

Corendon was van plan met ingang van 10 juli jl. te gaan vliegen op Turkije, maar stelde dit uit tot 22 juli naar aanleiding van een motie die de Tweede Kamer in de nacht van 2 op 3 juli aannam waarin de regering wordt opgeroepen de Kamer zo snel mogelijk te informeren over beleid ten aanzien van vluchten naar risicovolle gebieden

De Turkse reisindustrie registreerde onlangs een aanzienlijke toename van het aantal toeristen aan de zuid- en westkust. Antalya verwelkomde in juni meer dan 21.000 toeristen, maar alleen al in de eerste week van juli steeg dat aantal naar 27.000. Oekraïners vormen volgens de Turkse media (nog) de meerderheid met meer dan 10.000 Oekraïense in de eerste week van juli, maar men verwacht dat de Britten de statistieken behoorlijk gaan beïnvloeden.

Luchtvaartmaatschappijen uit verschillende landen, waaronder Oekraïne, Zwitserland, Kazachstan en Noorwegen, hebben ook hun lijnvluchten naar Turkije verhoogd, vooral die naar de badplaats Antalya. In Turkije verwacht men dat ook Duitsland snel het reisadvies voor Turkije zal versoepelen. Ook verwacht men dat de zet van Groot-Brittannië het besluit van de Europese Unie ook zal beïnvloeden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Mathé de Groot (TravelXL Wormer): “De maatregelen moeten mensen vertrouwen geven”

Volgende bericht

Noorwegen laat weer (toeristische) reizigers toe: reisadvies van oranje naar geel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.