Nieuws

SN eerste Lufthansa Group luchtvaartmaatschappij met vrouwelijke CEO

Deel dit artikel

Christina Foerster is benoemd als Chief Executive Officer (CEO) van Brussels Airlines met ingang vanaf 1 april. Daarmee is zij de eerste vrouw ooit aan het hoofd van een Lufthansa Group luchtvaartmaatschappij. Met het vernieuwde management team zullen de huidige CEO Bernard Gustin en CFO van de Belgische luchtvaartmaatschappij Jan De Raeymaeker, de transitie steunen en het bedrijf verlaten op 31 maart.

Nieuwe CEO Christina Foerster is geen vreemde voor België en Brussels Airlines. Christina Foerster is sinds anderhalf jaar de Chief Commercial Officer van de maatschappij en woont sindsdien in de Belgische hoofdstad. Ze heeft verschillende topposities bekleed in de luchtvaartindustrie voorgaand op haar toetreding tot Brussels Airlines, onder meer als General Manager Product Management Intercontinental, Vice President Network and Fleet Development en Senior Vice President Network, Group & Alliance Development bij Lufthansa Group.

“In 2017 zijn Brussels Airlines en Eurowings geleidelijk beginnen bouwen aan de fundamenten van een gezamenlijke toekomst, in dewelke de sterktes van beide maatschappijen gecombineerd worden, met de ambitie om een sterke, duurzame en leidinggevende pan-Europese luchtvaartmaatschappij te bouwen. Groeien binnen Eurowings als een Belgische entiteit laat ons toe om verder te bouwen aan onze specificiteiten, zoals onze Afrika expertise en onze Belgische touch. Samen met Eurowings zullen we ons lange afstandsnetwerk vanuit Brussel en Düsseldorf verder uitbreiden en in het bijzonder zullen we onze rol als Belgische home carrier en belangrijke economische motor van ons land blijven vervullen”, benadrukt Etienne Davignon, medevoorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding.

Als de CEO van Eurowings benadrukt Dirks dat Brussels Airlines vandaag al een cruciale hoeksteen is van de Eurowings Group, die ernaar streeft om een toonaangevende Europese luchtvaartmaatschappij te worden. “Met Brussels Airlines kunnen we rekenen op een unieke knowhow van de Afrikaanse markt en een jarenlange expertise met lange afstandsvluchten. Op dit moment leiden onze collega’s van Brussels Airlines het proces van het succesvol tot stand brengen van lange afstandsvluchten vanuit Düsseldorf, één van onze belangrijkste platformen in Duitsland”, zegt Dirks. Dit nieuwe management team, samen met de passie en de expertise van het Brussels Airlines personeel, is een vitaal onderdeel in het realiseren van de toekomstplannen van de Eurowings Group – en dat niet alleen. “De gecombineerde sterktes van Brussels Airlines en Eurowings representeert één van de drie voornaamste strategische pijlers van het succes van de gehele Lufthansa Group,” zegt Dirks. “Dit betekent dat Brussels Airlines zal blijven groeien.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Overname reisbureau Sombrero Reizen door D-rt Groep

Volgende bericht

China Southern Airlines: uitbreiding capaciteit Amsterdam - Guangzhou

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.