Vanaf eind maart 2020 lanceert Brussels Airlines seizoensvluchten naar Montreal en op 7 januari 2020 stopt het met vliegen naar Toronto. In het zomerseizoen (eind maart tot eind oktober) biedt de maatschappij dan vijf vluchten per week aan tussen Brussels Airport en Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport.

Met de resterende vliegtuigcapaciteit in de winter zal Brussels Airlines haar aanbod naar Washington uitbreiden, dat vanaf 20 februari het hele jaar door zal aangevlogen worden, terwijl dit nu enkel een zomerbestemming is. De laatste vlucht van Brussels Airlines naar Toronto vertrekt op 7 januari 2020. Passagiers die al een reservatie hebben op vluchten na die datum, zullen een alternatief aangeboden krijgen.

Aangezien Montreal de belangrijkste markt is in Canada vanuit België en een grote vraag kent naar vluchten van en naar Sub-Sahara-Afrika, heeft Brussels Airlines besloten om vluchten te lanceren naar Montreal, de op een na dichtstbevolkte stad van Canada.

“Montreal is een echte toegevoegde waarde voor het netwerk van Brussels Airlines. Het is een sterke markt vanuit België met meer dan 75.000 potentiële reizigers per jaar. Montreal is zeer relevant voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers en de bestemming kan gemakkelijk worden gestimuleerd voor zowel individuele als groepsreizen. We kijken ernaar uit om Montreal aan onze portefeuille toe te voegen”, aldus Frederic Dechamps (Senior Director Sales Belgium – Brussels Airlines, Lufthansa Group, Senior Director Sales Belgium).

De vluchten vertrekken ’s ochtends vanuit Brussels Airport en komen ook ’s ochtends vroeg terug aan in Brussel, zodat er naadloos kan worden overgestapt op een van de vele Europese bestemmingen en de 17 Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines.

De nieuwe route Brussel – Montreal zal worden aangevlogen met Airbus A330-300 vliegtuigen, met Brussels Airlines’ recent gelanceerde boetiekhotel service in de gloednieuwe Business Class, Premium Economy en Economy Class. Passagiers kunnen zich aan boord verwachten aan de typische Belgische gastvrijheid en een culinaire ervaring. Business Class passagiers kunnen genieten van een menu dat elk jaar door een andere Belgische sterrenchef wordt gecreëerd. Alle gasten hebben de keuze uit acht beroemde Belgische bieren, Belgische wijnen, koffie en heerlijke Belgische chocolade.

De nieuwe Premium Economy Class van Brussels Airlines biedt langeafstandsreizigers een rustige, ontspannen en comfortabele ervaring met veel beenruimte, tot wel 96cm. Premium Economy zetels zijn ook uitgerust met grotere hoofdsteunen en een rugleuning die tot 40° naar achter kan, om comfortabel te kunnen slapen. Bovendien is elke zetel uitgerust met een eigen USB-poort om tijdens de vlucht productief te blijven.

Met de resterende capaciteit in het winterseizoen (eind oktober tot eind maart) kan Brussels Airlines het hele jaar door haar service naar Washington uitbreiden om te beantwoorden aan de grote vraag naar vluchten tussen Washington en de Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines. In de zomer (eind maart tot eind oktober) wordt de dienst dagelijks aangeboden, in de winter vier keer per week.