Nieuws

Brussels Airlines stopt met vliegen op Sharm-el-Sheikh

Brussels Airlines stopt met vliegen op Sharm-el-Sheikh, na een nieuwe veiligheidsevaluatie van de Sinaï-regio. Deze beslissing heeft gevolgen voor Thomas Cook België, de luchtvaartmaatschappij is voor de touroperator de vaste airline-partner, hierdoor worden duizenden geplande vakanties geannuleerd of omgeboekt.

Brussels Airlines zou het gehele zomerseizoen (tot 26 oktober) naar Sharm el Sheikh vliegen. Hanita van der Meer (woordvoerder Thomas Cook Nederland) laat weten dat dit geen gevolgen heeft voor Nederland. “Sinds 2014 zijn we naar aanleiding van de gebeurtenissen op de Egyptische bestemming gestopt met het aanbieden ervan en dit hebben we tot op heden niet meer opgepakt.”

TUI fly (België en Nederland) blijft wel op Sharm el Sheikh vliegen. Petra Kok (Woordvoerder TUI Nederland): “Vanzelfsprekend houden we de situatie nauwlettend in de gaten en hebben continu contact met de luchthavens en Buitenlandse Zaken, maar we hebben geen signalen ontvangen dat de situatie is veranderd. Er is ook geen ander reisadvies afgegeven door Buitenlandse Zaken.” 

Het officiële reisadvies van Buitenlandse Zaken is nog steeds: ‘Reis alleen als dat noodzakelijk is naar Zuid-Sinaï. Uitzondering is de plaats Sharm-el-Sheikh. U kunt wel reizen naar de vakantieresorts daar, maar houd ook dan rekening met veiligheidsrisico’s.’

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

TNO: problemen met noodstroominstallatie oorzaak uitval Schipholsystemen

Volgende bericht

1TIS breidt portfolio opnieuw uit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."