Travelhome biedt vanaf heden haar camperreizen CO2 neutraal aan. Het compensatiebedrag per gereden camperkilometer neemt de touroperator voor haar eigen rekening. Ook de CO2-uitstoot van de vliegreis en het verblijf tijdens de eerste hotelovernachting – bij een intercontinentale bestemming verplicht – zal gecompenseerd worden.

“We zijn ons bewust van de impact die campervakanties op het milieu hebben en het spreekt daarom voor zich dat wij als ANWB-dochter onze verantwoordelijkheid nemen. Wij geven onze klanten niet langer de keuze tussen zelf wel of niet compenseren, wij kopen het voor ze af”, aldus Perry van de Wiel (directeur Travelhome).

Alle compensatie-opbrengsten gaan naar de South Pole Group, een organisatie die wereldwijd duurzame projecten ondersteund. Tevens bereidt Travelhome rond de jaarwisseling de aanvraag voor van het Travelife certificeringsprogramma, een mondiaal erkende duurzaamheidslabel voor reisorganisaties. Nadere informatie over de groene ambities van Travelhome zijn te vinden op de website van de specialist in het aanbieden van campervakanties in en buiten Europa.

De compensatie geldt voor zowel de kant-en-klare pakketreizen die Travelhome aanbiedt als voor individuele maatwerkreizen. Maar niet alleen Travelhome als aanbieder van campervakanties zet stappen om de effecten op het milieu terug te dringen, ook camperfabrikanten onderzoeken mogelijkheden om de uitstoot van diesel te reduceren. Denk aan het bouwen van campers met lichter composietmateriaal, de daken van de voertuigen te voorzien van zonnepanelen en het geleidelijk op de markt brengen van elektrische en hybride campers. In Nieuw-Zeeland worden nu reeds e-campers getest door camperbedrijven als Jucy en Britz.

“Nieuw-Zeeland wordt de bakermat van e-camper, mede door de regering die duurzaam roadtrippen hoog in haar vaandel heeft staan. Ik verwacht dat de introductie daar van e-campers in 2020 een sneeuwbaleffect zal hebben op andere populaire camperbestemmingen als Canada en Amerika waardoor ook de elektrificatie van de campervloot”, stelt Van de Wiel.

“Groener op campervakantie betekent ook dat wij op kantoor maatregelen getroffen hebben want een schonere wereld begint bij jezelf”, aldus Van de Wiel: zo wordt het gebruik van FSC papier tot een minimum beperkt, verwarming, verlichting, computers en printers worden na werktijd uitgeschakeld, energieleverancier is Greenchoice, papier en karton worden gescheiden van gft afval en de lijvige Travelhome reisbrochure wordt vanaf volgend jaar op gerecycled papier geprint.