Nieuws

Capaciteitsuitbreiding Air Europa op en vanaf Schiphol

Deel dit artikel

Air Europa meldt dat het haar capaciteit op en vanaf Amsterdam Airport Schiphol voor het komende winterseizoen gaat uitbreiden. “Vanaf 9 oktober tot en met 7 januari 2020 dagelijkse twee keer per dag (met uitzondering van donderdag en zaterdag) een widebody mag verwelkomen en dat het gedurende de feestdagen vanaf 19 december tot en met 7 januari de gehele periode zeven dagen per week met alleen maar widebody’s naar Amsterdam komt”, zo laat Tako Träger (Sales Manager Air Europa) weten.

De luchtvaartmaatschappij zette vanwege de groeiende vraag naar haar Latijns-Amerikaanse bestemmingen en de doorgaande uitbreiding van nieuwe bestemmingen sinds eind oktober vorig jaar al de B787 of een A330 in plaats van de B737. Aanvullend werd er op verschillende data gedurende het gehele jaar ook op de middagvlucht een grotere machine geprogrammeerd. Träger: “Na de start van Dusseldorf-Madrid in juni 2018 waarmee we een flink deel van de Nederlandse reizigers een plezier doen vanwege een kortere reistijd naar de luchthaven, het al regelmatig inzetten van de A330 of B787 (in plaats van de B737) gedurende 2018 ( maar eigenlijk ook al in 2017), het structureel inzetten van de grotere machine op de ochtendvlucht sinds oktober 2018 en nu ook de inzet van een widebody voor de middagvlucht in de wintermaanden, bewijst de stijgende groei in populariteit van onze Latijns-Amerikaanse bestemmingen.”

Air Europa, volwaardig lid van SkyTeam, vliegt dagelijks vanuit de belangrijkste Europese hoofdsteden via Madrid naar meer dan 21 bestemmingen in Noord- en Latijns-Amerika. Tot nu toe telt Air Europa tien Boing 787-Dreamliners in haar vloot en worden gedurende 2019 vijf nieuwe B787-9’s verwelkomt. Deze vijftien Dreamliner-toestellen worden ingezet naar onder andere Sao Paulo, Buenos Aires, Lima, Bogota, Medellin, Panama, Havana en Santo Domingo.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Verdubbeling overdekt parkeren P3 garage Schiphol

Volgende bericht

Oprichting 'Young ANVR' binnen ANVR

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.