CoronavirusNieuws

CEO Schiphol: “Voorbereiden op verdergaande scenario’s, zoals Schiphol in kleinere omvang”

Deel dit artikel

Schiphol en haar CEO hebben gereageerd op het inreisverbod van 30 dagen voor iedereen die de afgelopen veertien dagen in een Schengenland is geweest (behalve voor Amerikaanse burgers). “Het coronavirus zorgt voor een unieke situatie in Nederland en daarmee ook op Schiphol.”

“Het virus raakt iedereen steeds harder. In de eerste week van maart zijn de passagiersaantallen op Schiphol gedaald met 20%. Als alle vluchten van en naar de Verenigde Staten weg zouden vallen, dan loopt dit percentage op naar 30%. Er worden diverse scenario’s uitgewerkt, om op verschillende situaties op de luchthaven voorbereid te zijn”, zo laat de luchthaven weten.

“We hebben een verantwoordelijkheid voor Nederland om Schiphol draaiende te houden en verbonden te blijven met de rest van de wereld. Schiphol is onderdeel van de vitale infrastructuur. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en ademen met de situatie mee”, aldus zegt CEO Dick Benschop. “We bereiden ons samen met luchtvaartmaatschappijen, de overheid en partners voor op verdergaande scenario’s. Zoals Schiphol in kleinere omvang. Dat doen we verantwoord, met veel aandacht voor reizigers en medewerkers.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Gewijzigd reisadvies Amerika: alleen noodzakelijke reizen

Volgende bericht

Tsjechië weert Nederlandse reizigers

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.