AdvertorialBlogsNieuws

Column – In Europa, met EURAM

Nu het grootschalig vaccineren binnenkort gaat beginnen, zal er waarschijnlijk in het voorjaar weer gereisd kunnen worden naar landen in Europa. Verre bestemmingen volgen hopelijk snel.

Diverse collega’s uit de reisbranche hebben er al eens iets over gezegd in 2020: reizen zal waarschijnlijk veranderen, met meer aandacht voor het welzijn van de lokale bevolking, natuur en optimale beleving (diep reizen?). In de vorige zin staat het woord ‘waarschijnlijk’, omdat in deze tijd immers niets zeker is. Is men het thuisblijven zodanig beu dat men, als het weer kan, massaal op reis gaat en we weer terug gaan naar hoe het was vóór corona? Worden Venetië, Cinque Terre en Rome weer zo druk dat je er over de koppen kunt lopen? Of gaan we toch meer nadenken over hoe we willen reizen..

Feit blijft dat reizen impact heeft, zowel negatief als positief. De bestemmingen staan te trappelen om toeristen te mogen ontvangen, al is het maar omdat er geen alternatief is voor een stad als Venetië, aldus Ilja Leonard Pfeiffer (zie Travelpro 52).

Hoe ga je hier mee om als reisprofessional? Jouw klant zal naar Venetië willen, hij droomt er van om de San Marco basiliek zien en niet per se de kathedraal van het nabijgelegen Chioggia, hoe mooi die ook is. Wel kiest jouw klant er wellicht voor om langer op één plek te blijven in een kleinschalige accommodatie en meer ‘lokaal’ te genieten. Hier liggen veel kansen voor reispro’s. Geef je klant een aansprekend (digitaal) reisvoorstel met nét even een andere route en accommodaties dan hij misschien op internet vindt.

De afgelopen tijd hebben we onze bestemmingen Spanje, Portugal en Italië eens goed onder handen genomen om hierop te kunnen inspelen. Er werden extra leveranciers gekoppeld aan reeds bestaande producten op onze website en veel nieuwe accommodaties toegevoegd. Zo vind je nu een uitgebreider aanbod Agriturismi in Italië, meer kleinschalige hotels in het zuiden van Spanje en diverse extra accommodaties in regio’s als Midden- en Noord-Portugal.

Wij zijn er klaar voor!
Danielle Goedkoop (EURAM)

What do you want to do ?

New mail

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

TUI Nederland lanceert haar eigen ‘flight consolidator’

Volgende bericht

Interhome versoepelt annuleringsvoorwaarden

Auteur

EURAM

EURAM