Nieuws

“Continuïteit SLM niet in gevaar!”

Deel dit artikel

De Raad van Commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)/Surinam Airways heeft met klem ontkent dat de continuïteit van de luchtvaartmaatschappij in gevaar is. In een reactie vanuit de airline worden diverse aantijgingen, waaronder dat ‘het zwaard van Damocles’ boven het hoofd van de luchtvaartmaatschappij hangt, ontkent.

De SLM kwam de laatste weken negatief in het nieuws, waaronder door berichten over toestellen die niet inzetbaar waren, veiligheidsregels die niet in acht zouden zijn genomen en de route naar Cayenne (Frans-Guyana) die de SLM niet meer zelf zou kunnen onderhouden.

De luchtvaartmaatschappij reageert vandaag op de berichten over de airline die de afgelopen tijd in de pers zijn verschenen. De SLM vindt dat de gepubliceerde berichten doen voorkomen alsof het bedrijf, waarvan de staat Suriname de enige aandeelhouder is, op korte termijn zal ophouden te bestaan.

“Onze national carrier is een klein bedrijf met een gering aantal vliegtuigen. Samen met de luchtvaartautoriteit wordt de veiligheid van de operatie gegarandeerd en wordt er niets aan het toeval overgelaten”, zo laat de airline weten.

De SLM laat weten de vliegtuigen in haar vloot zorgvuldig uit te kiezen. “Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de manuals ontbreken, getuigen van ondeskundigheid of laster. Ook het doen voorkomen alsof er een meteen opeisende schuld van tientallen miljoenen als ‘het zwaard van damocles’ boven het hoofd van de SLM hangt, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen.”

De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder, die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat. “Teneinde de balanspositie van de SLM te verbeteren wordt momenteel met de aandeelhouder overleg gepleegd over het omzetten van deze schuld naar een achtergestelde schuld of agioreserve.”

Dat de SLM voor de grote uitdaging staat om op korte- of middellange termijn zonder subsidie van de overheid winstgevend te opereren, is een voldongen feit, zo beaamt de airline. “Hiervoor zijn door de aandeelhouder de nodige stappen gezet, die door de rvc, directie en het personeel van de SLM verder moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd.”

Het bericht dat vanuit de SLM is verstuurd wordt afgesloten met de mededeling dat de aandeelhouder er het volste vertrouwen in heeft dat het bedrijf in staat zal zijn de maatregelen te nemen teneinde de continuïteit van de operatie te garanderen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro #20 van 18 mei online!

Volgende bericht

Transavia: (contactloos) pinnen mogelijk aan boord

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.