BreakingNieuwsPush notificatie

Corendon schrapt Egypte

Corendon schrapt alle Egypte-vakanties met onmiddellijke ingang, voorlopig tot de kerst. “Er is teveel onzekerheid. Ook de risico’s van ruimbagage zijn een probleem. Wij willen onze klanten niet opschepen met het achterlaten van koffers. Ze kunnen gratis omboeken”, zegt topman Steven van der Heijden.

Er zijn toenemende twijfels in Egypte over de veiligheid op luchthavens. Niet alleen in Sharm el Sheikh, maar ook in Hurghada en Marsa Alam. De security zou veel te wensen over laten.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat in Sharm een bom aan boord van een Russische charter is gesmokkeld. Daarom nemen de meeste airlines geen koffers meer mee.

Nederlandse vakantiegangers in Sharm el Sheikh worden zondag en dinsdag opgehaald door Transavia en TUIfly. Voorlopig worden geen nieuwe passagiers meegenomen. TUI en Thomas Cook willen snuffelhonden inzetten om toch bagage in het ruim mee te kunnen nemen. Jetair België heeft dat al gedaan.

De grote vraag in de reisbranche is wanneer Hurghada en Marsa Alam in de ban gaan. Heel Egypte dreigt dit winterseizoen als vakantieland de dupe te worden van de terreurdreiging. Het vliegveld van Sharm kan alle ellende niet aan. De Egyptische autoriteiten proberen koortsachtig de veiligheidsmaatregelen op te schroeven en te redden wat er te redden valt.

© 2015, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Saxion in Silicon Valley

Volgende bericht

VakantieBeurs N-H groot succes

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.