Op de derde avond van het ANVR-Congres organiseerde Corendon samen met KLM een BBQ bij Beachclub Zest.

Tijdens deze avond kondigde Steven van der Heijden, CEO Corendon, aan dat Corendon gaat uitbreiden op Curaçao. “We zijn nu ruim drie jaar met KLM operationeel op Curaçao. Momenteel vliegen we vijf dagen per week met 60 stoelen aan boord van KLM. Dit gaan we ophogen naar zeven dagen per week 60 stoelen. In totaal komt dat neer op meer dan 22.000 stoelen per jaar.”

Ook Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland, was aanwezig op de bbq en onderschreef de nauwe samenwerking met Corendon. “We zijn nu ruim drie jaar met Corendon onderweg met deze samenwerking. We zijn begonnen op Curacao, waar we vrij flink op in hebben gezet. De afgelopen drie jaar is dit aanzienlijk uitgebreid. Zo hebben we nog een zeer succesvolle operatie onderweg naar Bali waar we zeer blij mee zijn. De samenwerking is zeer constructief en werpt absoluut zijn vruchten af.”

Van der Heijden: “In de tijd dat ik nog bij TUI zat zag ik Corendon in een vrije korte tijd een positie verwerven op Curaçao, mede dankzij het ondernemerschap van Atilay Uslu (Corendon) en Fred Verlinden (Stip). Momenteel behalen we dankzij onze vaste partners Kunuku en Livingstone nu een goed rendement. Andere toetreders doen ook een gooi naar marktaandeel op Curacao, en iedereen is welkom maar moet wel zelf een positie en bestaansrecht opbouwen. Kortom: we lusten ze rauw.”