CoronavirusNieuws

Coronavirus: reisbranche blijft rustig…

Deel dit artikel

In verschillende Europese landen is de vrees voor het coronavirus flink toegenomen en worden diverse maatregelen genomen, maar vanuit de Nederlandse reisbranche wordt er nog rustig gereageerd. Italiaanse besmettingshaarden zijn afgesloten en Oostenrijk hield een trein uit Italië tegen uit angst voor besmette passagiers.

KLM heeft aan De Telegraaf laten weten dat het haar vluchten op Italiaanse steden zoals gebruikelijk blijft uitvoeren. Daarnaast liet het RIVM aan de krant weten het niet aan te bevelen extra controles uit te voeren op Schiphol. In Italië wordt al wel strenger gecontroleerd op ziekteverschijnselen. Petra Kok (TUI) liet de krant weten dat er geen paniek is bij de touroperator in Rijswijk.

De Italiaanse overheid heeft vandaag aanvullende maatregelen getroffen. Enkele besmettingshaarden in het noorden van Italië zijn voorlopig onderworpen aan een in- en uitreisverbod. De toegangswegen worden gecontroleerd. In bepaalde gebieden zijn grote publieke evenementen afgelast en openbare instellingen (zoals musea maar ook scholen en universiteiten) tijdelijk gesloten. Er kunnen zich nieuwe ontwikkelingen voordoen.

De uit Italië afkomstige trein werd tegengehouden bij de Brennerpas. Oostenrijk deed dat aangezien er twee Duitsers aan boord waren met koorts. Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland volgens het nieuws vanuit Italië op de voet, zo lieten de landen eerder vandaag al weten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Turkije voert toeristenbelasting in na afschaffen visumplicht

Volgende bericht

Vertragingen en onduidelijkheid door zandstorm Canarische Eilanden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.