CultureRoad is een samenwerking aangegaan met 87 seconds: The Video Content Agency om 360-video in te zetten als marketingmiddel. Onlangs verscheen de eerste video van een groepsreis door Irak.

CultureRoad, het bedrijf van Rik Brinks en Caspar Steinebach, organiseert groepsreizen naar niet-doorsnee plekken waaronder Noord-Korea, Afghanistan en Tsjernobyl met als missie vooroordelen wegnemen over landen die als ‘moeilijk’ te boek staan.

“Onze reis was een succes! De Irakezen zijn ontzettend warme mensen en je merkt dat ze het heel leuk vinden dat er eindelijk weer toeristen komen. Er is een rijke historie en een boeiende hedendaagse cultuur. Dit kunnen we nu met het 360-project laten zien aan iedereen die nog twijfelt over een reis met ons naar Irak”, aldus Brinks.

Het reisbureau en de video agency zijn tevreden over de samenwerking. Beide partijen laten weten uit te kijken naar het volgende 360-plan. Van der Weijden (87seconds: The Video Content Agency: “Dit zijn de opdrachten waarvan ons hart sneller gaat kloppen. Die waarbij we nieuwe vormen van video kunnen inzetten, en mogen experimenteren. Dat is wel aan ons besteed.”

De video is voor iedereen te bekijken bekijken via de computer (klik in het videoscherm om rond te kijken) en/of via de smartphone en VR-bril (beweeg de apparaten voor de 360-ervaring). Het is volgens CultureRoad voor het eerst dat een Nederlands reisbureau een 360-video inzet als promotiemiddel.