D-rt Groep (D-reizen en VakantieXperts) en het Duitse RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van D-rt Groep aan de huidige CEO Jan Henne De Dijn en BeBr-eigenaar Marije Haeck.

Dat heeft het bedrijf woensdag laten weten.

De reisorganisatie is daarmee weer in Nederlandse handen. Henne De Dijn blijft CEO en neemt de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich.
Haeck beheert als Chief Technical Officer (CTO) onder meer de portefeuilles techniek, data, eComm en online marketing. De transactie volgt op een periode waarin Henne De Dijn met RT/Raifeissen Touristik Group de beste opties voor D-rt Groep heeft geanalyseerd.

Door de overname verwacht Henne De Dijn alle ruimte te hebben D-rt Groep te laten uitgroeien tot een van de bepalende retail-spelers in de door grote touroperators gedomineerde reisindustrie, waarmee de diversiteit van het aanbod voor de consument gegarandeerd blijft.

Henne De Dijn: ‘We zullen de off- en online-performance van het bedrijf sterk optimaliseren, waarbij onze aanwezigheid in de Nederlandse winkelstraten behouden blijft. Daarmee is ons groot en divers reisassortiment tegen flexibele voorwaarden 365 dagen per jaar beschikbaar en kunnen we maatwerk bieden op de wijze die het beste aansluit bij de wensen van de klant.’

‘Natuurlijk zijn we ons zeer bewust van de huidige omstandigheden. Sterker, de Covid-19 crisis zorgde eerder al voor een vertraging van de overname. Maar wij zien zoveel potentie in D-rt groep dat we – helemaal met de komst van de voucherbank – deze stap met veel vertrouwen zetten.’

Marije Haeck:’Met mijn innovatiebedrijf BeBr zijn wij al ruim 6 jaar betrokken bij de technologische ontwikkeling van D-rt Groep en hebben we de kennis over data en IT in huis om de omnichannel propositie te optimaliseren. In combinatie met de nieuwe eigendomsstructuur, kunnen we hierdoor echt vooruitstrevend binnen de sector zijn.’

De overname heeft geen personele consequenties tot gevolg en het hoofdkantoor blijft gevestigd in Hoofddorp. De ondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies uitgebracht.

What do you want to do ?

New mail