“In essentie kondigen we vandaag een toekomstig huwelijk aan; een huwelijk van twee winnende modellen”, zo laat Gert de Caluwe (CEO Sunweb Group) in een eerste reactie weten op het nieuws dat Triton Corendon overneemt via Sunweb Group.

“Vandaag kondigen we aan dat we gaan bouwen – in de taal van Sunweb – aan het meest innovatieve Zon Powerhouse van Europa. We omarmen de eigen airline van Corendon, naast onze bestaande sterke samenwerkingsverbanden, speciaal met Brussels Airlines en Transavia”, aldus De Caluwe. “We combineren twee bedrijven met een gelijke klantfocus, een gelijke online focus en een duidelijke prijskwaliteit strategie. Een huwelijk van complementerende vaardigheden en talent.”

De Caluwe, die in oktober 2013 aan de slag ging bij Sundio en daarvoor onder andere twintig jaar werkzaam was voor de Thomas Cook Group, volgde in de zomer van 2015 Joost Romeijn op als CEO van de Sundio Group/Sunweb. Sunweb heeft een jaaromzet van circa € 600 miljoen en opereert vanuit zeven Europese landen, namelijk Nederland, Denemarken, Zweden, België, de UK, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is in februari 2019 gekocht door Triton Fund V