Princess Cruises heeft de naam van haar nieuwste schip bekend gemaakt. Het 3.660 gasten tellende schip gaat de Discovery Princess heten.

Het zusterschip van de Royal Princess, Regal Princess, Majestic Princess, Sky Princess en Enchanted Princess (lancering juni 2020) komt eind 2021 in de vaart. Haar inaugurele reis staat gepland op 3 november 2021 met een zevendaagse cruise op de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee van Rome naar Athene.

Na een kort seizoen op de Middellandse Zee zet de Discovery Princess koers naar Fort Lauderdale voor een serie cruises naar het Caribisch gebied. Daarna volgen verschillende reizen rond Zuid-Amerika vanuit Buenos Aires, Santiago en Fort Lauderdale.

“We weten dat Discovery Princess onze gasten cruisevakanties zal bieden die onuitwisbare herinneringen creëren”, aldus Jan Swartz, president van Princess Cruises.

“Discovery Princess neemt onze gasten mee op de meest gedenkwaardige vakanties van hun leven en laat hen tijdens elke reis kennismaken met nieuwe bezienswaardigheden, nieuwe culturen en nieuwe ervaringen.”

De bouw van de Discovery Princess vindt plaats op de Fincantieri-scheepswerf in Monfalcone, Italië. Het schip zal het derde speciaal gebouwde ‘MedallionClass’ schip zijn dat aan de vloot wordt toegevoegd.

De vloot van Princess Cruises zal na de lancering van de Discovery Princess verder worden uitgebreid met twee nieuwe LNG-schepen (vloeibaar aardgas) die eind 2023 en voorjaar 2025 zullen worden opgeleverd. Daarmee komt het totaal van de lijn op vijf nieuwe schepen in zes jaar tijd. Cruises op de Discovery Princess kunnen geboekt worden vanaf 8 oktober 2019.