CoronavirusNieuws

Disneyland Hong Kong weer dicht door toename aantal coronabesmettingen

The Walt Disney Company gaat tijdelijk haar themapark Hong Kong Disneyland sluiten doordat het aan coronabesmettingen blijft toenemen. Het park gaat dicht met ingang van 15 juli. De aankondiging komt twee dagen nadat Disney haar grootste resort, Walt Disney World in Orlando (Florida) heropende.

“Zoals vereist door de overheid en gezondheidsautoriteiten in overeenstemming met de preventie-inspanningen die in Hong Kong plaatsvinden, zal het Disneyland-park in Hong Kong vanaf 15 juli tijdelijk sluiten”, aldus een woordvoerster van Disney in een verklaring. De Hong Kong Disneyland Resort-hotels blijven open met aangepaste services. Ze hebben verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen genomen, zei het bedrijf.

Hong Kong registreerde vandaag 52 nieuwe gevallen van besmettingen met het coronavirus, waaronder 41 die lokaal werden overgedragen, volgens gezondheidsautoriteiten. Sinds eind januari heeft Hong Kong 1.522 gevallen gemeld en lokale media meldden vandaag een achtste overlijden. Hong Kong verscherpt de maatregelen voor sociale distantiëring te midden van groeiende zorgen over een derde golf van coronavirusinfecties.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

ANVR neemt afscheid van Don Kaspers als bestuurslid en penningmeester

Volgende bericht

Reisadviezen Finland en regio Porto versoepeld

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.