Nieuws

Doden na instorten snelwegbrug Genua

Deel dit artikel

In de Italiaanse stad Genua zijn volgens de ambulancediensten tientallen mensen om het leven gekomen nadat de Moreandi-snelwegbrug, een vierbaansviaduct, is ingestort. De brug is onderdeel van de snelweg A10 en verbindt de stad met de luchthaven.

Italiaanse media spreken over een enorme ramp. De brug is zo’n honderd meter naar beneden gevallen, waarbij ongeveer twintig voertuigen betrokken waren. De minister van Infrastructuren Toninelli heeft het over een  “immense tragedie”.

Brandweerlieden proberen mensen onder het puin vandaan te halen. De hulpdiensten melden dat verschillende voertuigen met daarin mensen zijn verpletterd onder het puin. Daarnaast zijn er voertuigen in de rivier de Polvecera terechtgekomen.

De brug werd gebouwd in de jaren zestig en werd twee jaar geleden nog gerenoveerd.

Volg hier een livestream van de Italiaanse zender RaiNews. Extra uitzending RTL Nieuws met betrekking tot de ramp in Genua.


Deel dit artikel
Vorige bericht

1TIS verwelkomt Isropa als nieuwe klant

Volgende bericht

(Video) Scheepsbezoek Disney Magic

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.