Het Duits Verkeersbureau in Amsterdam organiseert in samenwerking met de toeristische organisaties van Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en het Saarland de inspiratiesessie #Duitslanddichtbij op 28 juni 2018. Het event is bedoeld voor productmanagers, inkopers, directeuren van touroperators/reisorganisaties en touringcarbedrijven, maar ook voor evenementenbureaus, ZRA’s en reisbureaumedewerk(st)ers.

“#Duitslanddichtbij is een interessant, boeiend en veelzijdig programma voor korte reizen. In verband met het aantal verwachte bezoekers wordt geïnteresseerden gevraagd zich vooraf aan te melden“, zo laat de organisatie weten. De inspiratiesessie duurt van 16:30 tot 20:00 uur  en zal plaatsvinden in het Rosarium aan het Amstelpark in Amsterdam. Aan het eind van de avond worden er weekendjes weg verloot. Bij de exposanten kan er van regionale specialiteiten worden geproefd naast het walkingdinner.

Dat Duitsland een zeer geliefde vakantiebestemming is voor Nederlanders, is geen geheim. Met 11,2 miljoen overnachtingen in 2017 zijn de Nederlanders echter ook de grootste markt voor het vakantieland Duitsland. Zeker de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en het Saarland zijn bij Nederlanders populair: bijna de helft van alle Duitslandovernachtingen gaat naar een van deze regio’s.