Nieuws

€3 miljoen voor Nederlandse reisapp Polarsteps

Deel dit artikel

Vandaag maakt Polarsteps bekend dat ze de mijlpaal van 1 miljoen geregistreerde gebruikers heeft bereikt en dat het een investering van 3 miljoen euro heeft opgehaald. Met de Series A investering, die werd geleid door INKEF Capital, komt het totaalbedrag aan opgehaalde investeringen door de Nederlandse reisstartup op 4.6 miljoen euro. De nieuwe investering zal voornamelijk worden gebruikt voor het doorontwikkelen van het product en uitbreiding van het team.

Polarsteps, dat in 2015 werd opgericht, wordt in meer dan 180 landen gebruikt om trips vast te leggen en deze met familie en vrienden te delen. Reizigers laten zich op het platform ook inspireren door bijzondere trips van anderen, zoals “Around the world in an ambulance”, “Nepal on a Royal Enfield”, en “Exploring Iceland by bicycle”. Polarsteps verdient geld door de verkoop van Travel Books. Dat zijn fotoalbums die gemaakt kunnen worden met één druk op de knop op basis van je zojuist vastgelegde reis.

De miljoen gebruikers van Polarsteps hebben samen meer dan 52 miljoen dagen gereisd met behulp van de app, wat te zien is op een heat map die het bedrijf vandaag publiceerde. Op deze kaart is te zien wat wereldwijd de populairste reisroutes zijn.

Volgens Polarsteps co-founder en CEO Koen Droste zal de toekomst van het platform uit veel meer bestaan dan alleen het tracken en herinneren van je reizen. “Als gepassioneerde reizigers hebben we Polarsteps opgericht om andere reizigers te inspireren en met elkaar te verbinden. Wij denken dat we dit het beste kunnen doen door de gehele reiservaring naar één platform te brengen. Van het vinden van inspiratie tot het plannen van je trip, het vastleggen van je reis en het nagenieten van je epische avontuur. Daarom hebben we de laatste maanden achter de schermen hard gewerkt aan onze volgende grote uitdaging: het opnieuw uitvinden van de manier waarop mensen hun reizen plannen. Komend jaar zullen we een volledig nieuwe functionaliteit uitrollen waarmee je op een unieke manier je reis kunt plannen. Hiermee wordt Polarsteps dé plek voor het plannen, tracken en bewaren van al je trips.”

Volgens Kyang Yung, Investment Director bij INKEF, waren er twee dingen aan Polarsteps die meteen in het oog sprongen, namelijk de viraliteit van het product en een business model dat vanaf het begin internationaal is. “De enorme groei die Polarsteps heeft bewerkstelligd zonder marketingbudget is, zacht uitgedrukt, opmerkelijk. Daarnaast zijn we ook onder de indruk van de visie van het team en hun sterke focus op het maken van een product dat geliefd is onder consumenten. Het Polarsteps-team heeft de potentie om heel wat teweeg te brengen in de reisbranche en we zijn enthousiast om daar deel van uit te mogen maken”, aldus Yung.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft op dit moment 10 werknemers en is van plan om hun team snel uit te breiden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Baanbrekende ontwikkeling voor verantwoord toerisme Zuid-Afrika

Volgende bericht

Ryanair stopt pakketreizen en breidt Ryanair Rooms uit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.