Nieuws

EasyJet gaat de intercontinentale markt op

EasyJet gaat in samenwerking met WestJet en Norwegian de intercontinentale markt op als toeleverancier voor passagiers op long haul-vluchten. Onder Worldwide by easyJet is vandaag de connectservice door de Britse prijsvechter gelanceerd.

Passagiers kunnen vanaf vandaag vluchten van andere maatschappijen boeken via easyjet.com en via easyJet-vluchten overstappen op intercontinentale vluchten van andere (soms low cost longhaul) maatschappijen. Hiermee worden sommige long haul-bestemmingen voor veel passagiers een goedkoper, vooral naar de VS en Canada. Het gaat in eerste instantie om vluchten in samenwerking met bovengenoemde airlines vanaf Gatwick Airport naar Noord- en Zuid-Amerika en het Verre Oosten, maar easyJet is in gevorderde besprekingen met onder andere maatschappijen uit het Midden-Oosten en Oost-Azië. Stoelen van Worldwide by easyJet zijn vanaf vandaag beschikbaar. Hierdoor kunnen passagiers eenvoudig hun easyJet-vlucht laten aansluiten op een vlucht van een van de partners.

Amsterdam
Naast het toevoegen van partners op luchthaven Gatwick wil easyJet ook uitbreiden naar andere luchthavens in Europa, zoals Amsterdam, Milaan Malpensa, Genève, Parijs Charles De Gaulle en Barcelona.

Nieuwe technologische platform
Carolyn McCall (CEO easyJet) zegt: “Rond de 70 miljoen passagiers vliegen ieder jaar via een easyJet luchthaven en stappen ook over op andere vluchten, vooral intercontinentaal, dit is het marktsegment dat Worldwide by easyJet voor ons gaat openen. Door easyJet’s sterke positie op Europa’s hoofdluchthavens en onze klantgerichtheid hebben aanbieders van intercontinentale vluchten al enige tijd gevraagd om met easyJet samen te werken. Het nieuwe technologische platform stelt ons in staat om dat ook te doen. Onze eigen passagiers en de passagiers van andere maatschappijen, zowel op korte als lange afstand, hebben ons ook gevraagd om het gemakkelijker te maken om over te stappen op een aansluitende vlucht. Dit simpele boekingsplatform maakt het voor hen gemakkelijk om te doen. Door dit nieuwe marktsegment te ontsluiten, kan easyJet een groter deel van passagiers over heel Europa bereiken.”

Tickets voor partnermaatschappijen
EasyJet start ook met het aanbieden van tickets voor partnermaatschappijen via het connectiviteitsproduct op easyJet.com. Loganair, waarvan de tickets vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn via easyJet.com, is ook partner in de lancering. Loganair heeft een netwerk dat complementair is aan dat van easyJet en biedt passagiers de mogelijkheid om gemakkelijk verdere vluchten te boeken – bijvoorbeeld om van Glasgow en Edinburg door te reizen met Loganair naar de Schotse Hooglanden en Eilanden.

 

 

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Hyatt opent eerste skihotel in Franse Alpen

Volgende bericht

Schrijf je in: NS International Reisagentendag

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."