CoronavirusNieuws

ECDC-kaart: Nederland donkerrood, delen Frankrijk en Italië naar oranje

Deel dit artikel

Nederland kleurt zoals verwacht grotendeels donkerrood op de kaart van het Europees gezondheidsinstituut ECDC. Ook meer gebieden in Spanje kleuren van rood naar donkerrood, waaronder Valencia, Mallorca en Ibiza.

In Nederland gaan de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel van rood naar donkerrood. Groningen blijft donkerrood. De overige provincies, Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland, blijven op rood staan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt door het RIVM geadviseerd met betrekking tot de reisadviezen, waarbij het RIVM zich onder andere baseert op de ECDC-kaart. Het rood op de ECDC-kaart is niet te vergelijken met het rode reisadvies dat BuZa voor sommige landen geeft. De Europese gezondheidsorganisatie vernieuwt de kaart elke week en kijkt daarbij naar het aantal positieve tests.

Oranje
Andere gebieden die opvallen zijn Kreta, die van rood naar donkerrood is gegaan. Grote delen van Frankrijk staan nu op oranje, net als sommige delen van Italië. Ook de TravelPro Barometer laat zien dat er meer besmettingen zijn in Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland en Italië. Wel is te zien dat hoogste piek in het aantal besmettingen in Nederland van de afgelopen week mogelijk voorbij is.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Tijdelijke zomerstop voor de TAT's Travel Podcast

Volgende bericht

TUI overweegt om weer reizen naar oranje gebieden uit te voeren

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.