Ed Smit is per 1 november jl. aan de slag gegaan als sales manager voor Flexible Autos en DiscoverCars, waarvoor ook Bert Wildeman vanaf begin dit jaar enkele uren per week als Business Development Manager werkzaam is.

Het in Hoofddorp gevestigde Vuelandia is sinds het voorjaar van 2017 GSA van Flexible Autos voor de Nederlandse en Vlaamse markt. De autobroker richt zich 100% op de verkoop via de retail (consumenten kunnen niet via flexibleautos.nl boeken, red.) en is tevens het bedrijf achter het label DiscoverCars van retailplatform Sambasso. Met Smit erbij schakelen Flexible Autos en DiscoverCars een versnelling hoger. De sales manager begon zijn carrière in de reiswereld in 1985 op het reisbureau dat zijn ouders in 1977 startte en ondersteunde vanuit zijn bedrijf Buro Achterhoek diverse partijen waaronder SolFly, Parcompare (het huidige MOBIAN), Cirkel Vakanties en vijf jaar lang autoverhuurder CarDelMar.

“Er is nu eigenlijk maar één partij die in Nederland autoverhuur aanbiedt in het buitenland. Reisagenten, touroperators, enzovoorts, hebben helemaal geen alternatieven”, aldus Smit. “Wanneer er in het vervolg sprake is van krapte op de markt, dan is er met ons erbij een prachtig alternatief. Elk reisbureau heeft in Nederland tien Turkije-specialisten bij wijze van spreken, maar van autohuur is er altijd maar één serieuze partij geweest.”

Lees meer in TravelPro 46, die 16 november is verschenen.