Nieuws

“Een cavia is voor mij een no-go”

Deel dit artikel

Ontbijten aan de kust, lunchen in de Andes en dineren in de Amazone. Dat kan allemaal in Ecuador. “Ondanks dat het geen groot land is, is het wel heel divers”, zegt Corine Ravestein (Vakantieparels). Zij reisde af naar dit prachtige land en kwam terug met de mooiste verhalen die ze graag wil delen.

Een veelzijdige bestemming als Ecuador vraagt om een goede voorbereiding. Corine: “Van topje tot thermo, maar denk ook aan goede bescherming tegen de zon. Je zit vlakbij de evenaar en de zon staat loodrecht boven je, dat voel je. De hoofdstad Quito is gelegen op 2.850 meter hoogte en heeft een heerlijke lentetemperatuur, maar het kan er ook flink regenen. De Andes waar het tegen het einde van de dag echt koud wordt, terwijl de Amazone erg warm en een hoge luchtvochtigheid heeft, zorgt ervoor dat alle soorten kleding moeten worden meegenomen. Na mijn reis kan ik ook zeggen dat ik alles heb gedragen, vaak in laagjes.”

Pareltjes
“De route begint in de hoofdstad Quito, waar ik een paar dagen verblijf om vervolgens door te vliegen naar de Amazone. Daarna reis ik in een auto met chauffeur langs de Avenue der Vulkanen en ter afsluiting kies ik voor een verblijf in het Nevelwoud. De reis is door Untamed Travelling perfect samengesteld; alle vakantiepareltjes zitten er in. De reis stond al voor de coronapandemie op het programma, het finetunen ervan heb ik in die periode zelf gedaan waardoor de voorpret alleen maar groter werd en de reis langer.”

Klik hieronder voor het hele artikel. Liever Travelpro thuis of op kantoor ontvangen? Klik dan hier.

 

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

"Je moet vertrouwen hebben in een onzekere toekomst"

Volgende bericht

Oostdam (ANVR): “2023 gaat een lastiger jaar worden”

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."