Ronnie Rokebrand zijn eerste actiethriller ‘Operatie Hanokmin’, die wordt uitgegeven door uitgeverij Letterrijn, is onlangs gepresenteerd. Rokebrand, zette de reiswereld aan het eind van de vorige eeuw volledig op zijn kop als mede-oprichter/directeur van ElmarReizen.nl door als eerste ter wereld online pakketreizen te verkopen.

Het verhaal van de actiethriller Operatie Hanokmin is fictie, maar is tevens gebaseerd op echte personen en ware gebeurtenissen. Het verhaal gaat over de Nederlandse journalist Mike, die er in Senegal getuige van is dat een vrouw op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Het zijn beelden die hem in zijn dromen blijven achtervolgen. Wanneer hij na anderhalf jaar naar Rwanda reist is zijn beroep nog slechts een dekmantel voor zijn deelname aan een geheime internationale missie in samenwerking met de geheime diensten van Israël en Frankrijk. Het doel van deze samenwerking is het voorgoed uitschakelen van een van de gevaarlijkste mannen op het Afrikaanse continent en het vernietigen van een opleidingskamp van de terreurorganisatie Al-Qaida. Als een vliegtuig met daarin de Rwandese president Habyarimana en de president van Burundi Ntaryamira met twee SAM 7 raketten wordt neergeschoten, werkt dat als lont in het kruitvat en laait de stammenstrijd tussen Hutu’s en Tutsi’s op. Het begin van een gruwelijke volkerenmoord.

Rokebrand schreef eerder negentien reishandboeken in de Elmar reishandboekenreeks en de Dominicusreeks. Verder schreef hij een boek over het Internet en de reisverhalenbundel Mist in de woestijn. Het boek ‘Operatie Hanokmin’ telt 270 pagina’s en kost in de winkel € 17.50. Het e-book kost € 5,99. Meer info via ronnierokebrand.nl. Lees hier het uitgebreide interview met Rokebrand dat TravelPro eind vorig jaar publiceerde.